Burun Estetiği Ameliyatı

Burun Estetiği Ameliyatı

Burun Estetiği Ameliyatı

 

Burun estetiği son dönemlerin en sık tercih edilen operasyonlarından bir tanesidir. Operasyonun bu kadar tercih edilmesinin en önemli sebebi ise dış görünüşün oldukça önemli bir bölümünü oluşturan burnunun daha estetik bir hale getirilmek istenilmesidir.

Burun estetiği süreci günümüzde gelişen teknoloji sayesinde başarı oranı oldukça yüksek bir cerrahi operasyondur. Bu yüksek başarı oranı burun estetiğini aha cazip bir hale getirmektedir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği ameliyatı burnun cerrahi operasyon ile hastanın istediği hale getirilmesi olarak adlandırılabilir. Yüksek başarı oranına sahip olan işlem öncesi hasta kafasında ne tarz bir estetik operasyon istediğini iyice netleştirmelidir.

 

Günümüzde teknolojinin geldiği nokta sayesinde hastanın istediği estetik kuralları dikkate alınarak simülasyonlar hazırlanabilmektedir. Bu sayede hasta işlem öncesi ve sonrası halini karşılaştırabilir ve isteklerinde ekleme ve çıkarmaları uzman doktor ile kararlaştırabilir. Bu operasyon sayesinde burunda oluşan deformasyonun giderilmesi amaçlanır.

 

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

Estetik ameliyatı kişinin genel görünüşünü ciddi oranda etkileyebilecek bir etkiye sahiptir. Bu nedenle doktorunuza net düşünceler ile gitmeni ve kendinizi doğru bir şekilde ifade etmeniz büyük önem taşır.

Günümüzde gelişen teknoloji sayesinde ameliyat sonrasında nasıl bir burun oluşacağı modellenebilir ve simülasyonlar bilgisayar ortamında yaratılabilir. Bu ameliyat sırasında sıklıkla başvurulan yöntem hastaya genel anestezi uygulamaktır. Bu yöntem en garanti yöntem olmakla beraber bazı zamanlarda lokal anestezide yeterli olabilmektedir.

Özellikle buruna küçük dokunuşlar yapılacağı durumlarda lokal anestezi tercih edilir. Burun estetiği için kullanılan iki yöntem bulunmaktadır.

Açık Rinoplasti: Bu yöntemde iki burun deliği arasına bir kesik atılır. Kesiğin boyutu duruma göre değişiklik gösterebilir. Bu yöntem uygulanarak müdahale edilen hastaların iyileşme süreçleri daha uzundur.

Kapalı Rinoplasti: Bu burun estetiği yönteminin iyileşme süreci daha kısa olmakla beraber burunda küçük değişiklikler gerektiği zamanlarda tercih edilir. İyileşme süreci ise diğer yönteme göre daha kısadır.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

18 yaşını doldurmuş ve cerrahi müdahaleye uygun her birey için uygundur. Yarık burun, yarık damak, burnun şeklinde doğumdan beri süre gelen bozukluk olması durumunda, şekil bozukluklarında ve burun kırıkları gibi durumlara müdahale edilerek burnun deformasyonu tersine çevrilmektedir.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Diğer cerrahi işlemler gibi sonrasında dikkatli olunması gereken bir ameliyattır. Gerekli kurallara riayet edilmediği takdirde ise enfeksiyon gibi istenmeyen durumlar meydana gelebilir.

Hasta ameliyat sonrası ilk günlerde uyumak için yüksek bir yastık tercih etmelidir. Bununla birlikte burun temizliği için verilen sprey ve diğer ilaçlar düzenli bir şekilde kullanılmalı, aşırı yüz mimiklerini zorlayan hareketlerden de sakınılmalıdır.

Burun (Rinoplasti) Estetik Ameliyatı Sonrası İyileşme Nasıl Olur?

Ameliyatlar genellikle hasta ağrı ve sızı sık karşılaşılan durumlardır. Ağrılar için doktor tarafından belirlenen ağrı kesiciler kullanılabilir.

İstanbul da Kaç Gün Kalmalı ve Kaç Gece Hastanede Kalmalıyım?

Burun estetiği fiyatları ameliyat sonrası hasta kısa sürede taburcu edilebilir.

Hasta Ne Zaman Taburcu Olur?

Aksi bir durum olmadığı süreç genellikle hastalar 6 ya da 7 saatte taburcu edilebilir.

Estetik Sonrası Hastasında Çok Ağrı Olur Mu? Morluk ya da Şişkinlik Olur Mu?

Estetik sonrası sık karşılaşılan şikâyetler olup ağrı kesiciler ağrıyı hafifletecektir. Diğer semptomlar ise zamanla şiddetlerini azaltarak kaybolacaktır.

Burun Estetiği Fiyatları 2021

Burun estetiği fiyatları operasyona, hastaneye ve uzman kişiye göre değişiklik gösterir.

https://www.seckinulusoy.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.