Burun Estetiği Cerrahisi

Burun Estetiği Cerrahisi

Burun Estetiği Cerrahisi

 

Burun estetiği cerrahisi günümüzden en çok gidilen bölümlerden biridir. Güzellik algısının ve estetik kaygıların tamamen değiştiği günümüzde güzel bir buruna sahip olmak isteyen birçok kişi burun estetiği yaptırmayı tercih ediyor. Burun estetiğinde her geçen gün evde edilen başarılar bu estetik uygulamasının daha çok ilgi görmesini sağlıyor.

Özellikle burnun şekilsel yapısından memnun olmayanlar altın oran olarak adlandırılan yüz hatlarının birbiriyle uyumlu olması için cerrahi operasyonlardan destek alır. Hastanın beklentisi ve ihtiyacı doğrultusunda buruna yeniden şekil verilerek kişinin özgüveni artırılır. Burun estetiği fiyatları gidilen cerrah, klinik ve hastanın yaşadığı problem doğrultusunda belirlenir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir?

Burnun sağlıklı bir şekilde nefes alması ve estetik olarak güzel bir görünüme kavuşması için burun estetiği ameliyatı ideal bir işlemdir. Dolayısıyla cerrahi bir müdahale olan bu operasyon burnun yeniden şekillenmesi bakımından önemlidir. Burun estetiği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir ilgi görüyor.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

Cerrahi bir işlem olan burun estetiği sırasında hastaya genel anestezi uygulanır ve hasta uyutulur. Burun şekilsel bozukluğu doğrultusunda ameliyat 5-6 saat içerisinde tamamlanır. Burun estetiği ameliyatlarında cerrahlar tarafından iki farklı yöntem kullanılır. Bu yöntemler açık ve kapalı rinoplastidir. Her iki yöntemin de kendine göre avantaj ve dezavantajları bulunur. Dolayısıyla tercih edilecek teknik uzman doktor gözetiminde ve hastanın beklentisi doğrultusunda belirlenir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Burun nefes almayı kolaylaştırdığı gibi koku almaya da yardımcı olur. Fakat burunda doğuştan gelen ya da sonradan oluşan deformasyonlar nefes almayı zorlaştıracaktır. Aynı şekilde bu durum birçok kişide estetik kaygıya neden olur.

Bu gibi durumlarda bay bayan tüm bireyler burun estetiği yaptırarak diledikleri güzel burun tipine sahip olabilirler. Burnun kemerli olması, yana doğru geniş olması, burun ucu düşüklüğü ve deformasyonlar burun estetiğini gerekli kılıyor. Ayrıca burun estetiği olmak isteyenler yapılan ön görüşmeler sırasında burun estetiği fiyatları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirler.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun estetiği sonrasında pozisyon oldukça önemlidir. Bu nedenle kafaya iki yastık konulmalı ve bu şekilde oturur bir vaziyette uyumak gerekecektir. Bu dönemde burun hassas bir yapıya sahip olacağı için ani hareketlerden kaçınmak, hapşırma ve tıksırma gibi durumlarda kontrollü hareket etmeksi gerekir.

Burun (Rinoplasti) Estetik Ameliyatı Sonrası İyileşme Nasıl Olur?

Burun estetiği sonrası iyileşme hızı tamamen hastanın duyarlılığına bağlıdır. Bu süreçte burnun üzerine özel koruyucu plastik konulur. Böylece hasta dikkat ettiği takdirde kısa sürede sağlığına kavuşur.

İstanbul da Kaç Gün Kalmalı ve Kaç Gece Hastanede Kalmalıyım?

Büyük şehirlerde her türlü imkan geliştiği için estetik yaptırmayı isteyen birçok hasta bu tür durumlarda mega kentleri tercih ediyor. Bu nedenle en çok tercih edilen kentlerin başında İstanbul geliyor. Şehrin gelen hastalara birden fazla seçenek sunması burayı cazip bir merkez haline getiriyor. İstanbul’da burun estetiği yaptırmayı isteyen hastaların en az 1 hafta önceden gelip bu konuda detaylı bir araştırma içerisine girmesi gerekir. Ameliyat sonrası hastanın olası bir yan etkiye karşı bir gece hastanede gözetim altında bulundurulması gerekir.

Hasta Ne Zaman Taburcu Olur?

Genel anestezi altında yapılan burun estetiği sonrası hastalar yakından takip edilerek 1 gece hastanede bekletilir.

Estetik Sonrası Hastasında Çok Ağrı Olur Mu? Morluk ya da Şişkinlik Olur Mu?

Burun estetiği sonrası burunda hafif ağrı ve yanmalar oluşabilir. Ayrıca ilk 1-2 gün ağrıyla birlikte morluk ve şişlik de görülebilir.

Burun Estetiği Fiyatları 2021

Burun estetiği fiyatları burnun şekilsel bozukluğuna bağlı olarak belirlenir. Bu nedenle hastalar ameliyat öncesi muayene edilerek fotoğrafları çekilir. Estetik müdahalenin yapıldığı merkeze ve yapan cerraha göre fiyat değişikliği olabilir.

https://serifyavuz.com/burun-estetigi-rinoplasti/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.