Burun Estetiği Esnasında Yapılan Değişiklikler

Burun Estetiği Esnasında Yapılan Değişiklikler

Burun Estetiği Esnasında Yapılan Değişiklikler

 

Günümüzde burun estetiği adından sıkça söz ettirir. Bu durum sadece Türkiye’de değil dünya çapında geçerliliğini korur. Peki burun estetiği esnasında burnunuza nasıl değişiklikler yapılır? Öncelikle burnunuzun boyutunda değişiklik yapılabilir. Yapılan kontrollerden sonra gerekli görülürse açı değişikliği uygulanabilir. Burnunuzun görüntüsünden dolayı sıkıntı yaşıyorsanız köprünün düzeltilmesi mümkündür. Burun delikleri ve ucu konusunda da değişiklik yapılabilir.

Burun Estetiği Nedir?

Genelde nefesle ilgili yaşanan sorunlar sebebiyle burun estetiği yaptırılır. Fakat bunun yanı sıra burnunu beğenmeyen kişilere de birtakım cerrahi işlemler uygulanabiliyor. Kimi zaman yaralanmalar sonucunda gerçekleştirilen operasyonlardan söz etmek mümkündür.

Kısaca burun estetiği, burnun şekli ve boyutuyla ilgili yaşanan sıkıntıların düzeltilmesi işlemidir. Araştırma yapmadan burun estetiği cerrahı seçmemeniz önemlidir. Aksi takdirde beklenmedik bir sonuç alır ve burun ameliyatından memnun kalmazsınız.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Rinoplasti duruma göre sağlık ya da estetik kaygılarla yaptırılabilir. Burun estetiği denildiğinde akla ilk gelen sebep burunda doğuştan ya da sonradan oluşan duruş bozukluklarıdır. Burnunuzda oluşan sorundan ötürü nefes almakta zorlanıyorsanız burun estetiği yaptırmanızda herhangi bir sorun yoktur. Tabii bunun için adaylarda aranan şartlara uymanız gerekiyor. Kimi durumlarda sorun burnun şeklinden ziyade iç kısmında da olabilir.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Eğer burun estetiği fiyatları haricinde operasyonda hangi yöntemlerin uygulandığını merak ediyorsanız karşınıza iki seçenek çıkar. Burnun görünmeyen kısmına kesi atılan ve uzun süren yöntem açık rinoplastidir. Burun deliklerinden kesi atılan ve diğerine kıyasla daha kısa süren yöntem ise kapalı rinoplastidir. Cerrahınız yaptığı kontrollerin sonuçlarını inceleyerek burun yapınıza en uygun olan yöntemi belirler.

Burun Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Cerrahlar burun estetiği fiyatları hakkında görüşmek ve hizmetten yararlanmak isteyen kişilerin sağlık durumunu kontrol eder. Eğer sağlık durumunuz estetiğe müsaitse burun ameliyatı yaptırmanızda herhangi bir sakınca yoktur. Burnunuz kemerliyse, uzunsa, burnunuzun ucu düşükse ve buna benzer sorunlarınız varsa cerrahla görüşerek yardım istemeniz mümkündür. Estetik cerrahlar gerekli kontrolleri yaptıktan sonra en uygun şekilde sorununuzu çözecektir.

Burun Ameliyatı Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Estetik cerrahınız operasyondan önce birtakım testler ve kan tahlilleri isteyebilir. Ayrıca burnunuzun içindeki ve dışındaki yapıyı inceleyerek uygulanması gereken yöntemle ilgili plan oluşturur. Duruma göre burun estetiğinden sonra uygulanabilecek ameliyatlar hakkında da fikir verebilir. Bazı durumlarda burun ameliyatından sonra çene büyütme gibi operasyonlara da ihtiyaç duyulur. Estetik cerrahlarıyla görüşürken burun estetiği fiyatları yanı sıra bu tarz bilgileri de sorabilirsiniz.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun estetiği sırasında ve sonrasında genzinizden kan sızıntısı gelebilir. Bu durumu anormal karşılamadan cerrahınıza ne yapmanız gerektiğini danışabilirsiniz. Ameliyat başlamadan burun ameliyatı fiyatları hakkında bilgi edindikten sonra iyileşme sürecinde yaşayacağınız durumları da görüşme imkânınız vardır.

Biraz önce bahsedilen kan sızıntısı kimi zaman farkında olmadan yutulur. Bu durumda mideniz bulanırsa ve kusarsanız sebebinin yuttuğunuz kan olduğunu bilmelisiniz. Operasyon sonraki detayları ve burun ameliyatı fiyatları bilgisini cerrahınızdan öğrenebilirsiniz.

Burun Estetiği Fiyatları

Estetik yaptırmayı düşünen insanlar genelde fiyatları inceleyerek cerrah seçimi yapar. Başarılı bir burun ameliyatı yaptırmak istiyorsanız sadece fiyat değerlerini incelemek amacınıza ulaşmanızı zorlaştıracaktır. Çünkü burun estetiği fiyatlarının yanı sıra cerrahın sektördeki deneyimi, başarısı ve bilgisi ameliyatın etkisini büyük oranda etkileyen unsurlardır.

Sadece fiyatları incelediğinizde cerrahla ilgili bu tarz bilgileri edinemezsiniz. Bu sebeple burun ameliyatı fiyatları haricindeki detayları öğrenmeye özen göstermeniz ve ona göre cerrah seçmeniz gerekir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.