Büyükçekmece'de ağaç dikimi devam ediyor

Büyükçekmece'de ağaç dikimi devam ediyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 2012 yılında Büyükçekmece’ ye yaklaşık 7 bin ağaç çeşidi diktiklerini söyledi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Ihlamur, Akçaağaç, ligistrum, Çınar, Akasya, Leylendi, Fıstık Çamı, Erguvan, Süs Eriği, Oya ağacı, Süs Armudu gibi çeşitli bitkileri diktiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ağaç dikim çalışmasına bu yılda devam edeceklerini belirtti.

Ayrıca 2012 yılı içerisinde 1.211.518 mevsimlik bitki olarak’ta, tagates, sıklamen, petunya, bellis, menekşe, çuha çiçeği, ateş çiçeği gibi bitkileri diktiklerini anlatan Başkan Akgün, geçtiğimiz yıl 320 bin lale soğanı ve 15.690 m2’ye de rulo çim serdiklerini anlattı.

Şehir hayatında, insanların yeşilliklerle daha fazla haşir neşir olmasını istediklerini anlatan Başkan Akgün, nüfusu günden güne artan Büyükçekmece de yeşil alanların çoğaltılmasına devam ettiklerini ifade etti.

Belediye olarak yeşillendirme ve ağaçlandırmada yoğun çalışmalar yürüttüklerini  belirten Başkan Akgün, 2013 yılında ilçede yeşil alanların daha da arttırılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.