Canan Kaftancıoğlu: ‘Kim olursa olsun darbeye karşıyım’

Canan Kaftancıoğlu: ‘Kim olursa olsun darbeye karşıyım’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 27 Mayıs Darbesi’nin 60’ncı yılında yayınladığı mesajda, ‘Kim olursa olsun darbeye karşı çıkmaya devam edeceğim’ dedi.  

27 MAYIS DARBESİ’NİN 60’INCI YILI

Seçilmiş bir başbakan ve iki bakanı idama götüren 27 Mayıs Darbesi'nin üzerinden 60 yıl geçti. Türkiye tarihine utanç vesikası olarak geçen ihtilal sonrası Anayasa ve TBMM feshedildi, siyasi faaliyetler bir süreliğine askıya alındı.

Yargılamaların yapıldığı, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamına karar verildiği Marmara'daki Yassıada, darbenin 60’ncı yıl dönümünde Demokrasi ve Özgürlükler Adası adıyla açılıyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘Kim olursa olsun darbeye karşı çıkmaya devam edeceğim’ dedi.

İŞTE CANAN KAFTANCIOĞLU’NUN PAYLAŞIMI  

Kim olursa olsun, ne yaparsa yapsın darbeye de idama da karşıyım bundan sonra da amasız, fakatsız karşı çıkmaya devam edeceğim.

Darbeci zihniyetlerin üstesinden, hukuka ve evrensel ilkelere sahip çıkarak gelebiliriz ancak “idam isterük” diyerek değil...

canan-kaftancioglu-kim-olursa-olsun-darbeye-karsiyim1.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.