CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı

Fahrettin Altun'un evinin fotoğrafının çekilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Canan Kaftancıoğlu’nun verdiği ifadesi ortaya çıktı.

“SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME, SUÇA AZMETTİRME”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflandığı iddiasıyla ilgili “suçu ve suçluyu övme, suça azmettirme” suçlamalarıyla hakkındaki soruşturma için CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu verdiği ifade ortaya çıktı.

Kaftancıoğlu'nun Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ahmet Aslan’a ifade verdi. İfadesi yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

Kaftancıoğlu, açıklama yapmayacağını belirterek adliyeden ayrıldı.

“KONUT DEĞİL YANINDAKİ ALAN FOTOĞRAFLANMIŞTIR”

Canan Kaftancıoğlu’nun Avukatı Aysemin Gülmez, "Koruma polisleri beyanlarında kesinlikle konutun yanında ikametgahın fotoğraflanmadığını, bahçenin fotoğraflarını açık bir şekilde tutanaklara beyan etmiş durumdalar" dedi.

“KESİNLEŞMİŞ BİR MAHKEME KARARI YOKTUR”

Müvekkilimize yönelik suçlama yapılan suçu ve suçluyu övme fiili ise kesinleşmiş mahkeme kararı gerektirir. Bu bağlamda baktığımız zaman Suat Özçağdaş aleyhine açılmış bir dava yoktur. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı yoktur.

Bu bağlamda müvekkilimizin suçu ve suçluyu övme fiilini işlemiş olması mümkün değildir. Takipsizlik kararı verileceğini umut ediyoruz.

Kaftancıoğlu ifadesinde; Suat Özçağdaş'ın, kentteki hukuka aykırı yapılaşmayı kontrol etmek, kent suçlarını takip etmekle görevli olduğunu, görevini yerine getirdiğini Şikayetçinin evinin ya da şahsına özel başka bir mahali fotoğraflamadığını söylediği öğrenildi.

"BEN TALİMAT VERMEDİM"

Ayrıca kendisinin Suat Özçağdaş'a bu yönde hiçbir talimatı veya telkininin olmadığını, mahallinde görev kapsamında araştırılması yönünde de partisinin de talimat verdiğini, kendisinin sadece Suat Özçağdaş'ın görevini yerine getirmesinden dolayı hakkında işlem yapıldığını öğrenmesi üzerine kendisinin görevini yapması anlamında destek açıklaması yaptığını belirttiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.