Çepnililer, Mersin’deki vahim olayla ilgili açıklama yaptı!

Çepnililer, Mersin’deki vahim olayla ilgili açıklama yaptı!

Mersin’de yaşanan vahim olayla ilgili Çepni Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Muhammet Arif Genç; “Her zaman binlerce yıllık Türk Töresinin temsilcisi olan Yörük Türkmenlerinin yanındayız” diyerek bir açıklama yayınladı.

“Gelinen noktada yaşanılan olay neticesinde Yörüklere resmen savaş açılmış, hakaretler edilmeye, Yörük Kültürünün sembolü olan kara çadırlarla ilgili türlü ithamlarda bulunulmaya başlanmıştır” diyen Muhammet Arif Genç’in yayınladığı mesajda önemli açıklamalara yer verildi.

Yaşanılan hadiseyi hiçbir şekilde Yörükler adına  kabul edilemez  hoş görülemez. Olayın resmi olarak neticesi belli olduktan sonra en sert tepkiyi yine biz Çepniler olarak Yörük kardeşlerimizle beraber göstereceğiz.

Yayın yasağı kararı olmasına rağmen bazı yayın organları olayın bütün detaylarını bildiklerini söyleyerek yayınlar yapmaktadırlar. Dediğimiz gibi bu olayların yaşanmış olma ihtimalinin bile Yörükler tarafından asla tasvip edilemeyeceğine inanıyoruz.

Ama Yörüklere açılan bu savaşı da asla kabul etmiyoruz. Olayı bahane ederek içindeki Yörük düşmanlığını açığa vuranları da tarihte Yörükler de affetmeyeceklerdir.

Geriye doğru bir inceleyin, lüks villalarda, rezidanslarda büyük şehirlerde yaşanan onlarca yüzlerce cinsel istismar ve cinayet vakalarını görmedi mi bu millet?

Sadece 2020 yılındaki verilere göre; ceza mahkemelerine açılan dosyalardaki toplam "çocukların cinsel istismarı" suç sayısı: 17 bin 948, açılan bu davaların 12 bin 504'ü mahkumiyet kararı ile sonuçlanmış.

Burada görüleceği üzere mahkemeye taşınan şikayet sayısı sadece bir yılı incelediğimizde 17948'dir. Bu olayların hiçbiri kara çadırlarda yaşanmamıştır. Yörükler hiçbir zaman yaşanan ve gündeme düşen bu tarz olaylarda hiç bir toplumu genelleme yaparak yargılamadılar. Yörükler için konu o toplum, bu toplum fark etmez, suç şahsidir. Suçu işleyen kim olursa olsun yaşadığı toplumu karalamak yerine, suçlunun gerekli cezayı almasını isteriz.

Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. Yörükler bu ülkenin kurucularıdır, ondan önceki devletlerinin kurucuları olduğu gibi. Yörükler bu ülkenin öz evlatlarıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.