Çevre dostu lastik pazara çıkıyor

Çevre dostu lastik pazara çıkıyor

Pirelli, tüketicilerin farklılaşan ihtiyaçlarını karşılamak üzere “Yeşil Performans” ürün gamının en son temsilcisi olarak Cinturato P7 Blue’yu Temmuz ayında pazara sunuyor.

Orta ve yüksek güçteki araçların güvenlik ve enerji tasarrufu ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için geliştirilen Cinturato P7 Blue, Avrupa’da Kasım ayında başlayacak olan yeni lastik etiket uygulamasına göre “AA”  ile etiketlenen ilk lastik olarak dikkat çekiyor. 

Tüketici ekonomisine katkı 
Cinturato P7 Blue, daha kısa fren mesafesi ve daha düşük yuvarlanma direnci ile dikkat çekerken, Cinturato P7’nin performansını, pazar liderliğini ve uluslararası testlerdeki sayısız başarısını devam ettiriyor. Cinturato P7 Blue,  ıslak zeminde “B” ile etiketlenen bir lastikle karşılaştırıldığında 2,6 metre kadar daha kısa fren mesafesi ve dönme direnci “C” olarak etiketlenen bir lastikle karşılaştırıldığında %23 oranında daha az dönme direnci sunuyor. Böylece Cinturato P7 Blue ile yılda %5,1 yakıt tasaruffu elde edilirken 90 Euro’nun üzerinde tüketicilerin ekonomisine katkıda bulunuluyor. Cinturato P7 Blue ayrıca en prestijli orta ve yüksek güçteki motorlara sahip spor ve binek otomobil üreticileri için geliştirilmekle kalmadı bu alanda kısa sürede referans noktası haline geldi.

Pirelli tüm dünyada daha çevreci ürünlere yönelen tüketicilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak ve sürdürülebilir mobilite için Türkiye, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Almanya, Birleşik Krallık, ve Romanya’da bulunan ve Milan’daki merkezle koordinasyon içinde Ar-Ge çalışmalarını sürdüren 1200 mühendisle yeni teknolojiler geliştirmeye de devam ediyor. 

Tanıtımı Grand Prix'te yapıldı
Valencia’da koşulan Formula 1 Avrupa Grand Prix’inde gerçekleştirilen Cinturato P7 Blue’nın tanıtımı dünyanın en güçlü süper otomobilleri için geliştirilen PZero’nun 25. yıldönümü kutlamaları ile birlikte gerçekleştirildi. Pirelli’nin ilk olarak 1987 yılında tanıttığı ve türünün en iyi örneği olan PZero, tüm dünyada daha büyük ve daha güçlü otomobillere olan talebin önemli bir yansıması.

Ferrari F40 için geliştirilmişti
P Zero ailesi, 2007 yılında doğan ve dünyanın en prestijli otomobil üreticileri ile işbirlikleri sayesinde sürekli olarak gelişmeye devam eden PZero’nun ve süper spor otomobiller için geliştirilen Corsa’nın temellerine dayanıyor. PZero ailesi ağırlıklı olarak Pirelli’nin motorsporları alanındaki bilgi birikimi ve deneyimlerinden yararlanıyor. İlk olarak 1987 yılında tanıtılan Pirelli PZero Giallo, motorsporlarındaki deneyimlerden geliştirilen ilk otomobil lastiği olarak Ferrari F40’ın gücünü yollara en iyi şekilde aktarmak için geliştirilmişti. PZero ürün gamı düşük ve ultra düşük profilli yanak gibi artık standart haline gelen yenilikleri lastik ve otomobil sektörüne kazandırdı. Pirelli’nin ultra yüksek performanslı lastiklerinin en belirgin özelliği ıslak ve kuru zeminde kısalan fren mesafesi sayesinde yüksek güvenlik ve üstün yol tutuş özellikleriyle sürüş keyfi sunması. Cinturato ve PZero Pirelli’yi premium sınıfta en çok temsil eden ürünler olarak öne çıkıyor. Yüksek teknoloji ve kaliteye sahip ürünler talep eden müşterilerin beklentilerini karşılamak üzere çalışmalarını sürdüren Pirelli, 2015 yılında premium pazarında dünya lideri olmayı hedefliyor. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.