CHP'nin Tuzla için adayı; Cemil Ekşi

CHP'nin Tuzla için adayı; Cemil Ekşi

CHP Tuzla'dan aday olan Ekşi 'Niyetimiz Tuzla'da 22 yıllık özlemi sonlandırmak' diye konuştu.

     Cemil Ekşi, CHP'den Tuzla Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu yaptıktan sonra bir kokteyl düzenledi. Tuzlalılarla bir araya gelen Ekşi yaptığı konuşmada "2006 yılından beri bu ulu çınarın gölgesi altında olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Zaman oldu on binleri yürüttük ve bu halk bize 36 bin oy verdi. Gelinen noktada bin bir türlü hile ve oyunla halkın iktidarı elimizden alındı. Bugün bu hakkı gasp edenlerin Tuzlamızı getirdikleri nokta ortada" dedi.
     Seçimden sonra alınganlık gösterdiğini de itiraf eden Ekşi "Yeniden aday olmak gibi bir niyetim asla yoktu. Örgüt tabanının talebi ve beni Ankara'ya davet ederek aday adayı olmamı isteyen CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yardımcılarının isteği sonucu yeniden karşınızdayım. 2009 yılında yarım kalan hesabı tamamlamak üzere kendimi örgütüme bırakıyorum" diye konuştu.
     Parti içi aday adaylığı yarışına da değinen Ekşi "Bizim kendi içimizde bir yarışımız olamaz çünkü bizim tek rakibimiz AKP'dir" dedi.
     Tuzla'nın 4,5 yılda bir arpa boyu yol gidemediği gibi adeta bir bataklığa saplandığını da belirten Cemil Ekşi, AKP'li Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya da ağır eleştirilerde bulundu. CHP'nin iktidarında Tuzla'da yaşayan 200 bin yurttaşın eşit bir şekilde hizmet alacağı bir belediyecilik sergileyeceklerini söyleyen Ekşi "Yandaş belediyecilik ile Tuzla'nın geçen 5 yılını ziyan ettiler. Yol, kuş, balık diyerek bataklığa döndürdükleri gölün hali ortada. Şelale Park deyip 50 trilyonluk ihaleyi yandaşlarına peşkeş ettiler. 6 ayda çözme vaadi ile işbaşına geldikleri imar sorununu 4,5 yıldır çözemiyorlar" dedi.
     AKP'li belediye ve merkezi iktidarın Tuzla halkını kandırarak işbaşına geldiğini söyleyen Cemil Ekşi 'İçmeler'in tapu sorununun niye çözemediler?' diye sordu.  
    Mimar Sinan ve Şifa Mahalleleri'nde CHP'nin iktidara gelmesi halinde tapu sorununun çözülemeyeceği yalanı ile halkın kandırıldığını söyleyen Ekşi "Büyükşehir ve hükümet bizde. İlçe belediyesi de biz de olursa tapu sorununuz çözülür yalanı ile halkı kandıranlar 5 yıldır neden vatandaşın tapu sorununun çözmedi?" şeklinde konuştu.
    Ekşi'nin Tuzla Adli 2 Restauarat'ta düzenlenen kokteyline ilgi yoğundu. Kadıköy Belediye Başkan Aday Adayı Zafer Nuhoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Aday Adayı Beytullah Doğanay, CHP eski Milletvekili Kemal Kumkumoğlu, CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Ömer Somun, CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Murat Kapan, Adalar Belediye Başkan Aday Adayı Metin Kaya, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz, bazı oda başkanları ve STK temsilcilerinin yanı sıra Tuzla'nın önde gelen isimleri, Metin Kaya ve Murat Kapan gibi aday adaylarının da destek olduğu toplantıda adeta izdiham yaşandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.