Çok Sayıda Hakem Var'a Transfer Oldu

Çok Sayıda Hakem Var'a Transfer Oldu

Çok Sayıda Hakem Var'a Transfer Oldu

 

 

 

MHK'dan flaş bir hamle ve atak yapıldı. Söz konusu hamleyle birlikte bazı hakemler istemeden VAR hakemliğine transfer edildi. Merkez Hakem Kurulu, Süper Lig’de yer alan hakem sayısını ani bir karar neticesinde 47’den 25’e düşürdü.  Aralarında Serkan Tokat ve Mustafa Öğretmenoğlu’nun bulunduğu toplamda altı hakem, VAR hakemliğine nakledidli. Yapılan talimat farklılığından yararlanan Fırat Aydınus, Süper Lig kadrosunda yer aldı. betebet

Hakem Klasmanlarında Değişiklik

 

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından alınan kararla birlikte, hakem klasmanlarında önemli değişiklikler yapıldı. 

MHK, 2021 ve 2022 sezonunda başlamak üzere klasmanları “ Süper Lig ”, “A-B-C” olarak ayrıştırırken, Video Asistan Hakemliği kadrosuna yeni isimler dahil edildi. Gözlemci klasmanları da aynı şekilde yeniden netlik kazandı.

Listede Önemli İsimler Yer Alıyor

 

Verilen talimatın içeriğinde yaklaşık olarak 1.5 ay önce netleşen değişiklik kapsamında, profesyonel sözleşme imzalama koşulları bir sene uzatıldı. Bununla birlikte, hakemliğe devam etme kararı alan Fırat Aydınus, 25 kişilik Süper Lig kadrosunda yer aldı.  Süper Lig’ de hakem sayısı ise 47’den 25’e düşürüldü.

Daha önce bu kadroda yer alan Serkan Tokat, Mustafa Öğretmenoğlu, Emre Malok, Hasan Ceylan, Koray Gençerler ve Erkan Engin, “VAR” hakemliğine transfer edildi. MHK, TFF yönetim kurulunun onayından geçen talimat değişikliğinden önce, ismi geçen altı hakeme VAR kadrosuna geçmesi için teklif sunmuştu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.