Covid-19 Olup Olmadığınızı Nasıl Anlarsınız?

Covid-19 Olup Olmadığınızı Nasıl Anlarsınız?

Covid-19 Olup Olmadığınızı Nasıl Anlarsınız?

 

 

Covid testi kişilerin covid 19 olup olmadığını anlamak için yapılıyor. Yapılan bu test sonrasında pozitif bir değer oluştuğunda kişinin covid-19 hastalığı ile karşı karşıya kalmış olduğu ortaya çıkıyor. Bu hastalık günümüzün en sıkıntı verici hastalığını oluşturuyor.

 

Şu an için herhangi bir tedavisi olmaması covid-19 hastalarını çok daha zorlu bir sürece sokuyor. Covid testi yapılması için covid-19 hastalığına karşı belirtilerin taşınması gerekiyor. Özel laboratuvarlar ve merkezlerde bu test çok daha kısa bir sürede yapılabiliyor.

 

Covid Testi (Korona Virüs) Nedir?

 

Covid testi korona virüs hastalığını taşıyıp taşımadığını ortaya çıkarıyor. Bu hastalık belirti gösteren kişilerin ağız ve burunlarından alınan örnekler ile yapılıyor. Bu örnekler laboratuvarları götürülerek teste tabi tutuluyor. Böylelikle çıkan değere göre hastalığın tedavisine başlanıyor.

 

Covid Testi Ne Zaman Yaptırılmalı?

 

Özel laboratuvarlarda her zaman yapılabiliyor. Ancak bu testin hastalıkla ilgili belirtilere göre yapılması gerekiyor. Öksürük ve yüksek ateş şikâyeti covid 19 hastalığının belirtileri arasında bulunuyor. Bu belirtileri taşıyan kişiler covid 19 testi yaptırabiliyor.

 

Covid Testi Nasıl Yapılıyor?

 

Covid testi ağız ve burun içinden bir çubuk yardımıyla örnek alınarak yapılıyor. Çok kısa ve ağrısız olan bu işlem sonrasında alınan örnekler laboratuara gönderiliyor ve testin sonucu merkezin iş döngüsüne göre çıkıyor.

 

Covid-19 Testi Pozitif İse Ne Yapılmalı?

 

Bu testin sonucu pozitif çıktığında hastanın genel durumuna göre tedavi şekli belirleniyor. Hafif semptomlu hastalarda evde karantina işlemi uygulanırken ağır semptom gösteren hastalar ise kliniğe yatırılıyor.

 

Covid-19 Testi Negatif İse Ne Yapılmalı?

 

Covid 19 testi yapılan ve test sonucu negatif çıkan kişiler için tedavi işlemi uygulanmıyor. Ancak kişiler eğer covid 19 pozitif vaka temaslısı iseler birkaç gün sonra yeniden test yapılıyor.

 

PCR Testi Kaç Günde Çıkar?

 

Pcr testi sonuçları 24 saat içerisinde sonuçlanıyor. Özel test merkezlerinde bu işlem çok daha kısa sürüyor.

 

PCR Kan Testi Nedir?

 

Pcr kan testi, covid 19 tanısını hızlı bir şekilde koymaya yarıyor. Bu testte damar veya parmaktan kan alınıyor. Ve sonucu çok daha hızlı çıkıyor. Böylelikle tedaviye başlama süresi de hızlanıyor.

 

PCR Testinin Avantajları Nelerdir?

 

Pcr testi tanı almayı kolaylaştıran bir test olduğu için hızlı bir şekilde tedaviye başlanmasını sağlıyor.

 

PCR Testi ile Antikor Testi Arasındaki Fark Nedir?

 

Pcr testi vücudu covid 19 açısından tarayan bir test olurken antikor testi immuglobin sisteme yönelik olan bir testi içeriyor. Pcr testi hastada covid 19 mikrobu bulunup bulunmadığına bakarken, antikor testi ise covid 19'a karşı bağışıklık oluşup oluşmadığına bakıyor.

 

Antikor Testi Nedir?

 

Antikor testi covid 19'a karşı aşı yaptıran bireylerin vücutlarının bu hastalığa karşı antikor üretip üretmediğini kontrol ediyor. Antikor testi ile antikor üreten bir bulgu saptandığında vücut covid 19 hastalığına karşı bağışıklık kazanmış oluyor.

 

Antikor Testleri Neden Yapılır?

 

Antikor testi için basit bir anlatımla vücudun covid 19'a karşı koruma sağladığını anlamaya yardımcı oluyor denilebilmektedir.

 

Antikor Testi Ne Zaman Yapılır?

 

Antikor testi covid 19 hastalığına yakalanmamak veya yakalanıp hafif atlatmak isteyenlerin yaptırdığı aşı sonrasında yapılan bir testtir.

 

Antikor Testi Fiyatları 2021

 

Ülkemizde Sağlık Bakanlığının yetkilendirdiği sağlık kurumları ve özel merkezler antikor testi yapabiliyor. Bu testin fiyatları ise merkezlere göre değişim gösteriyor. Vücudunda antikor üretimi olan kişiler covid 19'u daha az semptom göstererek atlatıyor. Antikor testi kişinin vücudunun covid 19'a karşı bağışıklık derecesini ölçüyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.