Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünyaya çağrı “Covid-19 aşısı tüm insanlığın ortak malı olmalıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dünyaya çağrı “Covid-19 aşısı tüm insanlığın ortak malı olmalıdır”

Koronavirüs aşısı için bir çok ülkede çalışmalar yoğun şekilde sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19 aşısı tüm insanlığın ortak malı olmalıdır çağrısında bulundu.

Erdoğan üretilecek aşıya küresel erişimin garanti altına alınmasını ve ‘kimsenin geride bırakılmaması’ prensibinin uygulanmasını istedi.

Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu öncülüğünde düzenlenen “Koronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği’ne video mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınının, sadece sağlık krizi olmaktan çıktığını siyasi, ekonomik ve sosyal boyutları olan benzersiz bir küresel imtihana dönüştüğünü vurguladı.

Erdoğan Türkiye’nin virüsle mücadeledeki tecrübelerini dostlarıyla paylaştığını belirterek şöyle konuştu.

“Virüsün ortadan kaldırılması için en etkili aracın aşı olduğu görülüyor. Milli faaliyetlerimizin yanı sıra teşhis, tedavi ve aşı geliştirilmesi yönündeki küresel çabaları da destekliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan bulunacak aşının herkesin erişimine açık olması gerektiği mesajı vererek şöyle devam etti : Covid-19 aşısı tüm insanlığın ortak malı olmalıdır. Bu bakımdan üretilecek aşıya küresel erişimin garanti altına alınması ve ‘kimsenin geride bırakılmaması’ prensibinin itinayla uygulanması son derece önemlidir. Aşı geliştirme çabalarına yönelik maddi katkımızı belirlerken tüm bu hususları dikkate alacağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.