Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Engin Altay hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Engin Altay hakkında suç duyurusu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Altay hakkında 'tehdit' suçundan soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın katıldığı televizyon programında sarf ettiği sözlere yer verildi. Dilekçede, merhum Başbakan Adnan Menderes'in darbeciler tarafından katledildiği anımsatıldı. Menderes'in idam edilmesinin, milletin vicdanında derin yaralar açtığı gibi vesayet odaklarının da Menderes'in akıbetiyle seçilmiş başbakanları ve cumhurbaşkanlarını tehdit ettiği ifade edildi. Altay’ın, şikayete konu açıklamalarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, 27 Mayıs darbesi sonrası idam edilen Menderes’in akıbetiyle tehdit ederek açıkça atılı suçu işlediğine dikkat çekildi.

BİLDİRİ İLE ALTAY’IN AÇIKLAMALARI BENZER

Dilekçede ayrıca, 104 emekli amiral bildirisinde de ‘aksi halde’ ile başlayan cümle ile vurgulanmaya çalışılan akıbetin ‘Menderes’in akıbeti’ olduğuna vurgu yapıldı. Bildiride örtülü olarak vurgulanan akıbetin, Engin Altay tarafından da açıkça ifade edildiği belirtildi.  Bildirinin içeriği ile Engin Altay'ın açıklamaları arasındaki benzerliğin dikkat çekici olduğu ifade edilerek, Altay’ın açıklamaları ile amirallerin bildirisi arasında bir bağlantı olup olmadığının da araştırılması ve varsa soruşturmanın birlikte yürütülmesi talep edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sarf ettiği sözler gerekçesiyle, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay hakkında, Erdoğan’ın avukatının şikayet üzerine  ‘tehdit' suçundan soruşturma başlattı.

ENGİN ALTAY NE DEMİŞTİ?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay katıldığı bir programda “Rahmetli Menderes de bir dönem dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes'ten aldıkları güç ve yüzle… Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk'ü Koruma Kanunu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan'ın da sonu benzemesin Menderes'e…”ifadelerini kullanmıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.