Dershaneden okula ilk adım

Dershaneden okula ilk adım

Başbakan'ın dershane yöneticilerine yaptığı, "Özel okul kurs, ben sana öğrenci göndereyim, senden hizmet alayım. Hem bizi yatırımdan kurtarırsın hem de sana öğrenci göndeririz" şeklindeki çağrısına ilk yanıt Fen Bilimleri'nden geldi.


YAKACIK VE PENDİK’E OKUL

Fen Bilimleri Dershanesi üç okul açarak dönüşümün öncüsü oluyor. Dershane Kurucusu Nazmi Arıkan; Başbakan Erdoğan'ın dershanelerin kapatılacağına ilişkin açıklamasından sonra önemli bir karar aldıklarını, Yakacık ile Pendik'te olmak üzere İstanbul'da iki okul açarak projeyi 2012-2013 eğitim dönemine yetiştirdiklerini vurguladı.


“YENİ SİSTEME UYGUN”

Arıkan, "Anaokulundan liseye eğitimi kapsayan okullar açıyoruz ve 4+4+4 sistemine göre eğitim programı tasarlıyoruz. Bu sistemin en önemli yeniliği 66 aylıktan 82 aylığa kadar çocukların bir arada eğitim görmesi. Bu nedenle öncelikle bu iki grubu ayrı ayrı sınıflara böldük. Öğrenme süreçleri ve etkinlikler öğrencilerin gelişimsel özelliklerine göre farklılaştırıldı. Oryantasyon programımızı söz konusu verilere göre hazırladığımız için süreci çok rahat atlattık" dedi.
  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.