Dershaneleri kapatmak mümkün değil.

Dershaneleri kapatmak mümkün değil.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dershanelere ve sınavlara ihtiyaç giderilmeden dershanelerin kapatılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Katıldığı bir televizyon kanlaında Ömer Dinçer, "Biz SBS'nin kaldırılacağını söyledik. Fakat Dershaneye ihtiyaç duyulan sistemi ortadan kaldırmadan bu söylediklerimizi yapmak mümkün değil."

"YARIŞ OLMAYACAK" 

Bakan Dinçer, yeni ortaöğretim sistemi hakkında da bilgi verdi. "Yapılan her değişiklik, getirilecek sistemi destekleyecek olan değişikliklerdir. Yani bir bütünün parçalarıdır." diyen Dinçer, "Öğrencileri kendi elimizle zora sokuyoruz. Türkiye'nin 70 ilinde kalabalık sınıf sorunu yok. Bu sorun göç alan ilerde. 2-3 yıl sonra bu da ortadan kalkar. Ancak biz okullarımızda kalite farkını kendi elimizle yaratmışız. Anadolu, fen ve meslek lisesi olarak okulları ayırmışız. Aralarındaki fark belli. Anadolu liselerinde öğrenci 5 saat yabancı dil fazla görüyor. Fen liselerinde ise 4 saat fen dersi fazla. Bütün bu değişiklikler yarışı ortaya çıkarmış. Şimdi biz bu yarışı ortadan kaldırıyoruz. Öğrencilerin ders seçmesine esneklik getiriyoruz. Normal bir lisede okuyan öğrenci, daha fazla yabancı dil dersi aldığında, sınavla gideceği okuldan, en yakınındaki okulun bir farkı kalmayacak. Sınava girmesine gerek kalmayacak. Kalite farkını ortadan kaldırmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

YENİ ORTAÖĞRETİM SİSTEMİ NELER GETİRİYOR?

SBS kaldırılıyor.

Tür olarak liseler akademik, meslek, fen, ve özel lise olacak.

Adrese dayalı olarak öğrenciler Anadolu liselerine kayıt yaptıracak.

Anadolu öğretmen liseleri kapanacak.

Fen liseleri nüfusu 500 bin olan yerlerde olacak.

Bazı Anadolu liselerinde hazırlık sınıfları kaldırılacak.

Meslek liselerine girişler, öğretmenler kurulu kararıyla gerçekleşecek.






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.