Diş Haftası devam ediyor: Tuzla'da öğrencilere ağız bakım seti

Diş Haftası devam ediyor: Tuzla'da öğrencilere ağız bakım seti

Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle ilköğretim öğrencilerine diş macunu ve diş fırçasından oluşan ağız bakım seti hediye etti.

Tuzla Belediyesi'nin sağlıklı nesiller yetişmesi için verdiği eğitimler devam ediyor. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Tezer Taşkıran İlköğretim Okulu'nda 'Ağız ve Diş Sağlığının Önemi' konulu seminer düzenlendi. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevcan Akesi tarafından verilen seminerde, ilköğretim öğrencilerine ağız ve diş sağlığının önemi slayt eşliğinde anlatıldı. Çocuklara ağız ve diş sağlığını koruyucu süreci örneklerle anlatan Prof. Dr. Sevcan Akesi, bunları uygulamalı olarak da yansıttı. Akesi, diş fırçalama ile diş sağlığı arasındaki bağın arasındaki çok yüksek olduğunu, yanlış diş fırçalamanın diş eti ve ağız sağlığına zarar verdiği örnekleriyle anlattı. 


SABAH-AKŞAM FARKLI FIRÇA
Düzensiz fırçalama ve yanlış fırçalama tekniklerinin etkilerini ortaya koyan Prof. Dr. Akesi, dişlerin günde en az 2 defa fırçalanması, sabah ve akşam farklı fırçaların kullanılması gerektiğini söyledi. 

Seminerin sonunda öğrencilere Tuzla Belediyesi'nin hediyesi olan ağız bakım seti hediye edildi. Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerler, program dahilinde ilçedeki diğer okullarda da devam edecek. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı " Çocuklara diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması amacıyla on beş bin öğrencimize ağız bakım seti dağıttık, seminerler düzenledik. Belediye olarak ağız ve diş sağlığıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.