Diyabetli kuşaklar buluştu

Diyabetli kuşaklar buluştu

Dünya Diyabet Günü kapsamında, diyabet tanısı konmuş 5 yaş altındaki çocuklar, hastalıklarını kontrol altına almış büyüklerle buluştu.

Çocuk Adolesan Diyabetikler Derneği(ÇADD) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), hastalık tanısı yeni konmuş 5 yaşın altındaki minikleri ve ailelerini, hastalığı kontrol altına alarak normal yaşam süren bireylerle buluşturdu. Diyabet Günü etkinliği çerçevesinde dün İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleşen toplantıda, hastalıklarını kontrol altına alan bireyler, dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında ailelere bilgi verdi. 

ÇOCUKLARDA HIZLI İLERLİYOR

ÇADD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Günöz, çocukalar ile ailelerine eğitim ve psikososyal destek sağlanmanın önemine değindi. Okul, sportif aktiviteler, ateş, stres durumları, seyahat ve hastalıklar sırasında müdahalenin yaşamsal önem taşıdığını belirten Hülya Günöz, "Diyabet erişkinlerde sinsi seyretmekte, çocuklarda ise hızlı gelişmekte ve sıklıkla çocuk komaya girdikten sonra tanı konabilmektedir. Belirtileri; ağız kuruması, sık susama, sık ve bol idrar yapma, gece tuvalete gitmek için birkaç kez kalkma veya gece altına kaçırma olarak görülür." dedi. 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.