Dünya Kupası muhtemelen zenginliğinizi son kez sergilediğiniz zamandır

Dünya Kupası muhtemelen zenginliğinizi son kez sergilediğiniz zamandır

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Tolunay Kafkas'ı alenen eleştirerek, milli takımın altyapısının yok edildiğini ima etti.

 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Tolunay Kafkas'ı alenen eleştirerek, milli takımın altyapısının yok edildiğini ima etti. 22.08.2020 tarihinden itibaren Türkiye altyapı sorumlusu ve Ümit milli takımının baş antrenörü olan Tolune Kafkas, futbolun en çok eleştirilen isimlerinden biri. Türkiye Futbol Federasyonu  Başkanı Mehmet Büyükesi'nin Torunai Kafkas'a yaptığı atakta hem kadro seçimi hem de altyapı hataları var.

"Milli takımda altyapı oyuncusu olmaz"

Büyükekşi, Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında Gaziantep'te oynanacak hazırlık maçı öncesinde yaptığı açıklamada Tolunay Kafkas ve ekibini eleştirdi. Stefan Kuntz ile Tolunay Kafkas arasındaki konuşmayı da anlatan TFF Başkanı, "Şu anda bir restbet yanlışlık var; A Milli Takım'da veya A Milli Genç Takım'da oynayan oyuncu yok" dedi. Kuntz "hiçbir oyuncunun milli takıma gidemeyeceğini" öğrendi Büyükekşi'ye göre Stefan Kuntz, Tolunay Kafkas ile İskoçya ve Çek Cumhuriyeti'ne karşı oynanan hazırlık maçlarından önce bir araya geldi. Görüşmede Kunz, Kafkasya'ya "Şu anda milli takıma götürebileceğim bir oyuncu var mı?" diye sordu. Kafkasyalılar buna "hayır" cevabını verir. Mehmet Büyükekşi, "Böyle bir sistem var mı?" "Mesela bugün Arda Güler  A Milli takıma alındı. 17 yaşında. U15 maçında oynamadı ve U16 maçında da oynamadı.

Büyükekşi, altyapının çalışacak şekilde işaretleneceğini söyledi. TFF Başkanı, "Artık bunun üzerine gitmemiz lazım. Böyle bir operasyon, gençleşme böyle olabilir. Yoksa her milli takım ipleri ayrı ayrı oynarsa..." sözleriyle ifade etti. Mehmet Büyükekşi'nin restbet giriş bir diğer eleştirisi de milli takım seçimiyle ilgili. TFF başkanı, "Şu anda bir sorun var, birçok veli bizi arıyor. O benim oğlum, milli takıma alınsın. Torpido falan var. Bir de görüyorum ki milli çocukların takım hep bir yerlerdendir.Bu bölgeler İstanbul, Gençlerbirliği, Altınordu ve Trabzon'un bir parçasıdır. Birkaç başka alan olduğundan, varsa istisnalar. Ancak her bölgede oyuncu var. takımdan ayrıl Altyapı, Trabzonspor' Tolunay Kafkas, Ersun Yanal'ın görevden alınmasının ardından 26 Ekim 2011'de boşalan TFF Geliştirme Direktörü olarak atanmıştı. Trabzonspor'dan teklif alınca görevinden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.