Dünyaca ünlü edebiyatçılar İstanbul'a geliyor

Dünyaca ünlü edebiyatçılar İstanbul'a geliyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümleri 25 Haziran-20 Temmuz tarihleri arasında BİLGİ’de ortak bir Yaz Okulu düzenliyor.

İstanbul  Bilgi Üniversitesi  ve Harvard Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümleri’nin ortaklaşa hayata geçirdiği Edebiyat Yaz Okulu ’nda yazar  Orhan Pamuk , akademisyen , çevirmen ve yazar Murat Belge, “Dünya Edebiyat Cumhuriyeti” kitabının yazarı Pascale Casanova, Harvard Üniversitesi’de öğretim üyesi ve modern drama ve tiyatro üzerine çalışmalar yapan Martin Puchner gibi önemli yazar ve edebiyatçılar ders verecek.

İslamiyet, Hindistan ’daki Modernizm Hareketi ile ilgili sekülarizm çalışmaları yapan Aamir Mufti, Ileana Orlich, edebiyat teorisyeni ve eleştirmeni Jale Parla, Güneydoğu  Asya  Edebiyatı uzmanı Ronit Ricci, Edebiyat ve Kültürel Teori, Post Kolonyal konusunda çalışmalar yapan Bruce Robbins, Paola Horta edebiyat okulu kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde konuşacak isimler arasında yer alıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin de derslere katılacağı programda; Dünya Yazarı Kimdir?, Kapitalizm’in Edebiyatı, Oryantalizm ve Dünya Edebiyatı,  Bin ve Binbir Gece , Türk ve Rus Romanında Batılılaşma gibi çok sayıda konu başlığı yer alıyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Pekin  Üniversitesi işbirliği ile 2009 yılında kurulan Dünya Edebiyat Enstitüsü, yeni dünya düzeninde değişen Dünya Edebiyatı kavramları çerçevesinde küresel anlamda edebi metinleri anlamayı, yorumlamayı ve aktarmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.