En büyük rekabete seyirci yasağı çıktı

En büyük rekabete seyirci yasağı çıktı

Küçükköy’de yıllardır hep şu konuşulur; “İstanbul’da eğer o gün Galatasaray-Fenerbahçe maçı yoksa Küçükköyspor-Yıldırımbosna maçı İstanbul’un en büyük maçıdır”

Küçükköy’de yıllardır hep şu konuşulur; “İstanbul’da eğer o gün Galatasaray-Fenerbahçe maçı yoksa Küçükköyspor-Yıldırımbosna maçı İstanbul’un en büyük maçıdır”

Ve 10 yıl sonra beklenen o maç geldi. Yıllar sonra, bu kez Amatör Ligde karşılaşacak olan Küçükköyspor ve Yıldırımbosnaspor’un maçında Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü deplasman takımına seyircisiz oynama kararı getirdi.

Gaziosmanpaşa İlçe Güvenlik Kurulu’nun iki takıma da tebliği ettiği kararda, iki Kulüp arasında geçmiş yıllarda oynanan maçların iki takım taraftarları arasında olaylı geçtiği ve son günlerde taraftar gruplarının sosyal medya hareketleri takip edilerek, rakip taraftarların bu maça hazırlandığı ve olası olayların önüne geçilmesi amacıyla Küçükköy Ramazan Süt Stadında maçın Yıldırımbosna seyircisi olmadan oynatılma kararı alındığı ifade edildi.

Maçın iki takımın da seyircisinin önünde oynanması halinde güvenlik açısında ciddi olayların çıkabileceğinin hatırlatıldığı kararda, maça gelebilecek Yıldırımbosna taraftarlarının stat çevresine yaklaştırılmayacağı ve stada kati suretle alınmacacağına vurgu yapıldı.

16 yıllık rekabet
Komşu takımlar sayılan ve aralarında 2002-2003 sezonunda 2.Ligden kalma husumet bulunan Küçükköyspor ve Yıldırımbosnaspor takımları son olarak 2008 yılında karşılaşmışlar ve bir sezonda 4 defa karşılaşan takımların maçının 3’ünü Küçükköyspor kazanmış, birisi ise berabere sonuçlanmıştı. Yıllar sonra yeniden karşı, karşıya gelecek iki takımın taraftarlarının bu maça özel hazırlık yaptıkları ve Küçükköyspor taraftarlarının maça gelecek olan Yıldırımbosnaspor taraftarlarını Eski Edirne Asfaltından içeri sokmamak için hazırlık yaptıkları iddia ediliyordu. Emniyetin Yıldırımbosnaspor kafilesini Bayrampaşa’dan Polis koruması altında Küçükköy’e getireceği ve Ramazan Süt Stadında aralarında Spor Büro Polisleri dahil olmak üzere 300’e yakın Polisin görev yapacağı öğrenildi. İki takım sezonun ikinci yarısında Bayrampaşa’da oynadığında ise Yıldırımbosnaspor’a uygulanan yasağın Küçükköyspor’a da uygulanacağı biliniyor.

Yöneticiler dostluk mesajı verecekler
Öte yandan edindiğimiz bilgilere göre Küçükköyspor Yönetimini, Yıldırımbosnaspor takımını en iyi şekilde ağırlamak için hazırlık yapmaya başladı. Yeşil-siyahlıların Başkan Vekili Bülent Karakuş, “Yıldırımbosnaspor Başkanı Saffet Eryüz ve Yöneticilerini en iyi şekilde konuk etmek istiyoruz. Takımımız için bu maçı kazanacak şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşacaktır” dedi.

Ali Kemal Demir

seyirci-yasagi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.