En büyük sermaye insan

En büyük sermaye insan

İGİAD 2012 Girişimcilik Ödülü Töreni, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde gerçekleşti.


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu`nun da katılımıyla gerçekleşen ödül törenine, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Küçükçekemece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adem Esen , İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan, İGİAD yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.
İGİAD (İktisadi Girişim ve İş Ahlakı) tarafından geleneksel olarak düzenlenen10. Girişimcilik Ödül Töreni, kokteyl ve kısa film gösterimi ile başladı. Gösterimin ardından konuşma yapana Vali Mutlu "Dinamik bir toplum olabilmemiz için girişimciliği muhafaza etmemiz lazım" dedi.

Bu yıl 10`uncusu düzenlenen İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) 2012 Girişimcilik Ödülü töreninde konuşan Mutlu, en büyük zenginliğin insan olduğunu anlatarak, "Zaten iktisadi açıdan da bakıldığında en büyük sermaye insanın kendisidir. İnsan denen sermayenin kullanımı çok önemli. Cesareti, bilgiyi, beceriyi, gayreti, yeni şeyleri yapabilme arzusunu ihtiva eden girişimcilik ruhu toplumları da ulusları da devletleri de ileriye götürüyor. Medeniyetlerin özünde girişimcilik ruhu vardır. Şayet bu ruh toplumlarda kaybolursa, o toplumun geleceği de zaten kötüye gidiyor demektir." Her işte olduğu gibi girişimcilikte de işin özünün ahlak olduğunu vurgulayan Mutlu, en büyük hazinenin dürüstlük olduğunu aktardı.

İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan da verdikleri ödülün iş dünyasında sadece yatırım yapmak suretiyle, kendi maddi ve ciro anlamında bir değere götüren işletme sahibine verilmediğine işaret etti. Alkan, "Hem girişimciliğin temel dinamiklerini hem de iş ahlakının gerekliliklerine riayet eden tüccarlara, biz bu ödülü veriyoruz. Ümit ediyoruz ki farklılaşan ve gittikçe sınırları genişleyen iş dünyası, geleneğimizde var olan ahlaki değerlerle daha düzeyli bir seviyeye ulaşacaktır. Bundan hiç kuşkumuz yok" diye konuştu. Konuşmaların ardından ödüle layık görülen Gezer Ayakkabı Deri Sanayi veTic. AŞ adına, Yönetim Kurulu Üyesi Selman Özalp`e ödül takdim edildi.

İGİAD (İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği):
2003 yılında kurulan İktisadi Girişim ve İş Ahlâkı Derneği (İGİAD), iş ahlâkı ve girişimcilik alanlarında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. İGİAD, girişimciliğin teşvik edilmesi ve iş ahlâkının yaygınlaştırılması hususunda bilgilendirme, eğitim ve yayın faaliyetleriyle toplumda ve özellikle iş dünyasında ahlâki bir duyarlılık oluşturmayı amaçlamaktadır.
İGİAD, ahlaki olmayan bir işi meşru kabul etmeyerek piyasa şartlarını yeniden sorgulamakta, hak eksenli bir iş hayatının inşası için gayret sarfetmekte ve helâl kazancın adil bölüşümünü yaygınlaştırmaya çalışmaktadır. Öte yandan bu yolda çalışacak girişimcileri desteklemekte, onlara rehber olmayı, model sunmayı ve bu bağlamda iş hayatını dayanışma ekseninde yeniden kurmayı amaçlamaktadır

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.