Engin Yardımcı’dan Şişli’de havai fişeğin yasaklanması için teklif

Engin Yardımcı’dan Şişli’de havai fişeğin yasaklanması için teklif

Şişli Belediyesi CHP Meclis Üyesi Engin Yardımcı, Şişli Belediyesi etkinliklerinde ve Şişli İlçe sınırları içerisinde havi fişek kullanılmasının yasaklanması için önerge verdi.

Engin Yardımcı, Temmuz Ayı meclis toplantısında Şişli Belediyesi etkinliklerinde havai fişek kullanılmasının yasaklanması için verdiği önerge oy birliği ile meclisten geçti.

Engin Yardımcı, ayrıca Şişli Kaymakamlığı ile görüşülerek, Şişli’de de havai fişek kullanımının yasaklanması için yazılı ve sözlü teklif verdi.

Şişli Belediyesi Doğa Hakları Komisyonu olarak, CHP Meclis Üyesi Engin Yardımcı mecliste bir açıklama yaptı.

İşte Engin Yardımcı’nın açıklaması:

“HAVAİ FİŞEKLER CANLILARA ZARAR VERİYOR”

Görsel gösteriş ve şenlik olmaktan başka hiçbir işlevi olmayan havai fişekler özellikle kuşların ölümüne yol açarken, kedi, köpek ve birçok canlıya da zarar vermektedir.

İçerisinde bulunan kurşun, baryum, rubidyum, sodyum gibi kimyasal maddeler insan, hayvan ve tüm canlılar için öldürücü derecede tehlikelidir.

“HAVAİ FİŞEĞİN TOZLARI BESİNLERİMİZE GİRİYOR”

Havai fişek patladıktan sonra günlerce atmosferde kalmakta ve doğaya yayılan tozlar insanlar ve hayvanlar tarafından solunmaktadır. Ayrıca bitkilerinde metabolizmasına sirayet ederek sonrasında da besin olarak insanların vücutlarına girdiği yönünde bulgular mevcuttur.

“HAVAİ FİŞEK PATLAMALARI CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR”

Dünya’da birçok canlının ölümüne neden olan havai fişek patlamaları ülkemizde 2019 yılında Büyükçekmece’de Kültür Sanat Festivali’nde 13 kişinin yaralanmasına ve son olarak Adapazarı Hendek’te havai fişek fabrikasındaki patlamada 7 vatandaşımız sonrasında da 3 askerimiz hayatını kaybetmiş, 100’ü aşkın vatandaşımız da yaralanmıştır.

ŞİŞLİ GENELİ İÇİN KAYMAKAMLIKLA GÖRÜŞÜLECEK

Şişli Belediyesi Doğa Hakları Komisyonu olarak, Şişli Belediyemiz sınırları içerisinde belediyemiz etkinliklerinde havai fişek kullanılmasının yasaklanmasını, bu önerimizin kaymakamlıkla görüşerek ilçemizde havai fişek kullanılmasının yasaklanmasını talep ediyoruz.

           

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.