Erdoğan Bayraktar, Güngören kentsel dönüşümünü masaya yatırdı

Erdoğan Bayraktar, Güngören kentsel dönüşümünü masaya yatırdı

Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı ağırladı. Öncelikli kentsel dönüşüm bölgelerinden biri olan Güngören’le ilgili projeleri inceleyen Bayraktar, dönüşümün başlayacağı noktalar hakkında belediye başka

Güngören, kentsel dönüşümün önemli merkezlerinden biri ve 308 bin nüfusuyla İstanbul'un metrekareye düşen kişi sayısı bakımından en kalabalık ilçesi konumunda. Güngören’deki yerinde ve ada bazlı dönüşümler hakkında bilgi veren Başkan Karaman, Tozkoparan Mahallesi’nde de Kentsel Dönüşüm Projesi hazırladıklarını belirtti. Tozkoparan, 60 hektarlık bir alanı kapsıyor. Alanda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1960’lı yıllarda Roman vatandaşların konut sorununu çözmek amacıyla “Gecekondu Önleme Projesi” adı altında yaptığı sosyal konutlar yer alıyor. Yüzde 86’sı devlet arazisi, geri kalanı özel mülkiyet olan arazide, 4 bin mülk sahibinin hakkı bulunuyor.

Bakan Bayraktar, kademe kademe ilerleyecek proje çerçevesinde, önce boş alanlarda belirli sayıda yeni konutlar inşa edeceklerini belirtti. Tozkoparanlıların boşalttığı eski yapıların yıkılarak yerine daha modern ve kullanışlı konutlar inşaa edileceğini belirten Bayraktar, bu şekilde ilerlemesi düşünülen proje sonucunda bölgede yaklaşık 10 bin konutluk yeni bir mahalle oluşacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.