Erkek kuaförleri ve Işıklar bir araya geldi

Erkek kuaförleri ve Işıklar bir araya geldi

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, erkek kuaförleriyle bir araya gelerek mesleki sorunlar ile belediyeden talep ve beklentileri masaya yatırdı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, meslek gruplarıyla bir araya gelerek genel gündem ve mesleki sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor. Işıklar kadın kuaförleriyle yaptığı toplantının ardından, erkek kuaförleriyle de Kale Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği toplantıda bir araya geldi. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu’nun da katıldığı toplantıda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Meral Türkmen, Zabıta Müdürü Selçuk Efe ve Ruhsat Denetim Müdürü Tamer Başyiğit hazır bulundu.

IŞIKLAR; “AMACIMIZ ESNAF KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRMEK”
İlçe genelinde yapılan tüm çalışmaların esnaf kültürünü yaşatmaya ve buna bağlı olarak şehre ekonomik ve kültürel canlılık getirmek olduğunun altını çizen Başkan Işıklar şöyle konuştu; “Şehir kültürü zamana dayalı bir süreç. Silivri’de esnaf kültürünü, yayalaşma ile ekonomik kültürel hareketlilikle yaratmayı hedefliyoruz. Dünyada esnaf kültürü böyle gelişti. Amacımız esnaf kültürünü, şehir kültürünü geliştirmek. Bu da ancak ve ancak yayalaştırmayla mümkün olabilir. Yayalaştıkça, insan sirkülasyonu arttıkça, işler artacak, esnaf iş yapacak ve bu tüm ilçede domino etkisi yaratacak. Daha yaşanır, hizmet sektörlerinin geliştiği bir şehir anlayışını oturtacağız. Şehirlerde hayat 24 saattir. Biz bu yıl ilçemizde farklı illerden araba plakaları gördük. İnsanların evden çıktıklarında akıllarına Silivri’yi getirmeyi istiyorduk, bu olmaya başladı. Eskiden hava karardığında yürümekten çekindiğimiz cadde ve sokaklar şimdi özellikle yazın sabahın ilk ışıklarına kadar ışıl ışıl ve insan dolu oluyor. İlçemizdeki ekonomik ve kültürel hareketliliğinin her mevsimde aynı yoğunlukta olması için çalışıyoruz.”

ŞİKÂYETLERİNİZİ ÇEKİNMEDEN BİZE İLETİN
“Tüm talep ve sorunlarınız için çekinmeden bizi arayın” diyen Işıklar; “Belediyemizin tüm müdürlerini çekinmeden arayabilirsiniz. Biz sizlerin emrinizdeyiz. Kendi şikâyetinizi, vatandaşların size ulaştırdığı şikayetleri bize iletin. Sizlere hizmet etmek için buradayız. Sizlerle bir araya gelelim, mesleki sorunlarınızı paylaşalım, ortak çözümler bulalım istedik. Esnaf odamızla da uyum içinde çalışıyoruz. Mesleğinizi daha iyi şartlarda icra etmeniz için hep birlikte neler yapabiliriz?” şeklinde konuştu.

TABAKOĞLU; “SİLİVRİ BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞIYOR”
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; “Silivri’miz esnafımız açısından büyük bir değişim yaşıyor. Başkanımız ve ekibi bizlerle diyalog halinde çalışıyor. Yaşadığımız sorunları ve talepleri dile getirelim ve hep birlikte tartışalım. Ben toplantıya tüm köy ve mahallelerden katılan esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

IŞIKLAR TALEPLERİ DİNLEDİ
Gerçekleşen toplantıda erkek kuaförü çırakları için mesleki eğitim, işletmelere ruhsat ve denetim kontrolü ve fuarlara katılım için araç desteği konuları gündeme getirildi. Tüm taleplerin karşılanacağı sözünü veren Başkan Işıklar, hastanede yatan hastaların traş ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak da kuaför esnafıyla fikir alışverişinde bulundu.

HAFTA TATİLİ KONUSU GÜNDEME GETİRİLDİ
Erkek kuaförlerinin çeşitli sorunlarının dile getirildiği toplantıda Pazar günü tatil yapılması konusu da gündeme geldi. Bazı esnafların Pazar günü de dükkân açarak haksız kazanç elde ettiklerinin dile getirildiği toplantıda Başkan Işıklar, alınan ortak karara tüm esnafın uyması gerektiğini belirterek istendiği takdirde tüm esnafın ortak bir karar alarak tatil günlerini değiştirebileceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.