Esenler'e altıncı yurt binası

Esenler'e altıncı yurt binası

Esenler'in altıncı yurt binası Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'nun da katıldığı bir törenle Atışalanı'nda atıldı.


Yeni Atışalanı Talebe Yurdu'nun açılışına Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ak Parti Esenler İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, belediye başkan yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, bazı okul müdürleri, öğretmenler, mahalle muhtarları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Törende ilk konuşmayı Esenler Talebe Yurtları Koordinatörü Ramazan Erkan yaptı. Yatırımların en hayırlısı ve kalıcısının bu tür yurt binaları olduğunu kaydeden Ramazan Erkan, törene iştirak eden herkese teşekkür etti. 

NEREDEN NEREYE? 

Törende ikinci konuşmayı yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, geçtiğimiz Ramazan ayında belediye olarak her akşam bu toprakların harcını mayalayan bir gönül sultanını andıklarını ve bunlardan birisinin de Süleyman Hilmi Tunahan olduğunu hatırlattı. Süleyman Hilmi Tunahan hazretlerinin Kur'an aşığı bir gönül mimarı olduğunu belirten Göksu, "Ancak zamanında öyle bir ceberut sistem vardı ki, O'nun Kur'an eğitimine müsaade etmiyordu. O da Harem'den trene binip Darıca'ya kadar kompartumanında talebelerine Kur'an öğretiyordu. Bir o güne, bir de bu güne bakın. Bugün bu ülkenin liselerinde, hatta askeri liselerinde Kur'an-ı Kerim seçmeli ders olarak okutuluyor. Peki bu nasıl oldu, ne ile oldu? Bunlar, işte bu binaların temeline harç atılırken okunan besmele ve dualarla oldu. Cenab-ı Allah, bu millete yeniden değerlerini yaşama ve yaşatma imkanı verdi" şeklinde konuştu. 

FİLİSTİNLİLERE DE NASİP ETSİN 

"Biz burada özgürce bu temelleri atarken belki şu anda Filistin'de, Gazze'de kardeşlerimiz şehit oluyor" diyen Göksu, "Muharrem ayının başındayız. Yeni bir yılbaşındayız. İlk kıble Kudüs'te Mescid-i Aksa. Ancak bugün zulüm altında. Bugün içinde bulunduğumuz mübarek ayların, attığımız bu temelin yüzü suyu hürmetine inşallah onlar da hürriyetlerine kavuşur" niyazında bulundu. 

Bu topraklarda yapılacak en güzel imarın, en güzel yatırımın eğitime yapılan, neslin yetişmesine yapılan yatırımlar olduğuna dikkati çeken Göksu, "Eğer eğitime yatırım yapmazsanız neslinizi uçurumdan kurtaramazsınız. Bu yapılan hizmetleri en hayırlı hizmet olarak görüyorum. Bu yurt binaların harçlarına bir kum taneciği atabilmek için bir birimizle yarışmalıyız. Buradaki tüm kardeşlerimizin bu bilinç ve şuur içinde olduğuna inanıyorum. Vesile olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde sözlerini tamamladı. 

SADECE ÜÇ ŞEY BİZE ATTİR 

Törende son konuşmayı Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu yaptı. Madenoğlu en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu hatırlatarak, "Binalar yapabilirsiniz, başka güzel şeyler yapabilirsiniz. Ancak, insanlar eğitimli değilse hiçbir işe yaramaz. Eğitilen insan hizmetlerin en güzelini yapar. Bu yurtlarımız, öğrencilerine okullarındaki eğitimlerine ilave olarak manevi eğitim de veriyor. Bildiğiniz gibi 3 şey bize aittir. Bunlar, yediklerimiz, içtiklerimiz ve yaptığımız hayırlı hizmetlerdir. Bunlardan da sadece yaptığımız hayırlı hizmetler bizim amel defterimize yazılır" şeklinde konuştu. 

Temeli atılan yurdun Esenler'deki 6. yurt binası olduğunu kaydeden Madenoğlu, "Bu yurtlarımızda yüzlerce öğrencimiz barınıyor. Bu imkanları sunan herkese şükranlarımı sunuyorum" diyerek konuşmasını tamamladı. 
Konuşmaların ardından kesilen kurban ve yapılan duanın ardından butona basılarak yeni yurt binasının temeli atıldı. Havaalanı Mahallesi, Forum Sokak'ta temeli atılan ve toplam 756 bin liraya mal olacak Yeni Atışalanı Talebe Yurdu 4 katlı olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.