Eski dost düşman oldu…

Eski dost düşman oldu…

Nihat Özdemir ile Fenerbahçe arasında ipleri koparan 4 olay!

NİHAT Özdemir... Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından... Futbolla olan ilgisi onu Fenerbahçe üyeliğine, oradan da yöneticiliğine taşıdı. 17 yıl boyunca sarı-lacivertli kulüp içinde çeşitli görevlerde bulundu. 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe’nin Asbaşkanı idi; Aziz Yıldırım’ın tutuklu olduğu dönemde kulübü yöneten isimdi. Bu kimlikle 1 Haziran 2019’da TFF Başkanlığı’na seçildi. Fenerbahçelilerin ‘Nihat Ağabey’i için Başkan Ali Koç, “Emrindeyiz” bile demişti. Ve aradan 1 sene geçmişken Özdemir adeta düşman oldu. Peki bu süreçte neler yaşandı.

1- İLK DARBE ZORLU BULUŞMASI 

TARIHLER 5 Aralık 2019’u gösterdiğinde Ali Koç ile Nihat Özdemir, Fenerbahçe’nin hakemler konusundaki şikâyetlerini görüşmek için Özdemir’in Zorlu Center’daki ofisinde bir araya geldi. Toplantıda, MHK Başkanı Zekeriya Alp de vardı. Bu buluşma nedeniyle aleyhine kampanya başlatılan Ali Koç, Nihat Özdemir’e karşı mesafe koymak zorunda kaldı.

2- TFF LİSANS KURULU ÇATLAĞI 

FENERBAHÇE ile TFF, devre arasında da Lisans Kurulu üzerinden karşı karşıya geldi. Kurul, sarı-lacivertlilere harcama limiti vermedi. İtirazın ardından transfer penceresinin kapanmasına kısa bir süre kala minimum düzeyde bütçe tanındı. Ali Koç bu duruma, “Transfer yapmamıza engel olundu” yorumu getirdi.

3- ‘KIZGIN VE KIRGINIZ’ ÇIKIŞI 

BAŞKAN Koç, 19 Şubat 2020’de düzenlediği basın toplantısında Nihat Özdemir’i hedef aldı. Koç, hakemler hakkında yaptığı eleştirileri, Özdemir’in ‘Tribünleri kışkırtmak’ şeklinde lanse ettiğini vurguladı ve “Biz Fenerbahçe olarak Nihat Bey’e kırgın ve kızgınız. Bizi önemsemeli” derken ligde ‘futbol mühendisliği’ yapıldığını ifade etti.

4- ŞİKE SÖZLERİ İLE İP KOPTU 

VE Ali Koç ile Nihat Özdemir arasındaki köprülerin atılmasına neden olan Instagram yayını... Özdemir, bu yayında, “9 yıldır şikeye rastlamadık” dedi, 3 Temmuz sürecine konu olan 2011-11 sezonuna atıfta bulundu. Koç, bu sözlere, “Sizin gibi dost varken düşmana ne gerek var. İnşallah bir daha Fenerbahçe’ye hizmet etmezsiniz” dedi.

Danabaş: Özrü olamaz 

FENERBAHÇE yöneticisi Mustafa Kemal Danabaş, “Bir federasyon başkanı düşünün ki gerçekleri çok iyi bilmesine rağmen manidar bir zamanlama ile 10 yıl öncesine dönüp gerçekleri çarpıtıyor. Sonrasında federasyonun resmi sitesinden bir kulübün sportif başarısı üzerine yorum yapıyor. Bunun özrü olmaz, olamaz” açıklamasıyla TFF Başkanı Nihat Özdemir’e tepki gösterdi.

İHRAÇ EDİLECEK Mİ? 

FENERBAHÇE kulüp üyeleri, Nihat Özdemir’in ihracı için kampanya başlattı. Sarı-lacivertliler, faks ve mail yağmuruna tutuldu. Başkanvekili Semih Özsoy, “Yaptığı en büyük saygısızlık, haksızlık dava arkadaşlarına. Ne gerekiyorsa o yapılacaktır” dedi. Başkan Ali Koç ise “İhraç, Nihat Bey’i (Özdemir) üzmeyecektir. Hatta, şirin gözükmek istediği kesimlere ‘Fenerbahçe’yi karşıma aldım’ diyeceği için mükafat olarak görecektir” dedi.

Peki Fenerbahçe’de üyelikten ihraç süreci nasıl işliyor? KULÜP tüzüğünün 16. maddesinin, ‘Üyelikten çıkarılma’ başlıklı C bendinde şu ifadeler var: “Üyelik şartlarını kaybedenler ile Disiplin Kurulu’nun üyelikten çıkarılmasını önerdiği kişiler, Yönetim Kurulu kararıyla üyelikten çıkarılırlar. Kararı kesinleşen kişinin Üye Kayıt Defteri’ndeki kaydı, Sicil Kurulu tarafından sona erme sebebi belirtilerek silinir. Üyelik Şartları’nın 6. maddesinde ise “...Üyelikten çıkarılmış olanlar ile kulüp üyeliğinden istifa ederek ayrılanlar; Fenebahçe’ye üye olamazlar...” deniliyor.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR 

Yani süreç şöyle işleyecek: Kongre üyeleri, Fenerbahçe’nin kulüp kimliğine zarar verdiği gerekçesiyle Nihat Özdemir’in kesin ihracı talebi ile Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi için dilekçe verecek. Disiplin, kurulu rapor hazırlayıp Yönetim Kurulu’na sunacak. Yönetim Kurulu, ihraç kararı verirse ilgili üye, konunun ilk genel kurulda oylanmasını talep edecek. Son sözü üyeler söyleyecek. İhraç edilen üyenin, 3 ay içinde Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kararın iptali için dava açma hakkı bulunuyor. Ayrıca üyelikten çıkarılan kişi bir daha kulüp üyesi olamıyor.

Aydınlar ihraç edilmemişti 

NİHAT Özdemir’le gündeme gelen ihraç konusu, Mehmet Ali Aydınlar’a gösterilen 3 Temmuz tepkisiyle akıllarda. Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarından men edilmesinin baş sorumlusu olarak gösterilen Aydınlar’ın ihracı uzun süre konuşulmuştu ancak gerçekleşmemişti. Aydınlar daha sonra Aziz Yıldırım ile sponsorluk anlaşmalarıyla zarar tazmini yolunu seçmiş fakat 3 Haziran’daki seçim öncesi anlaşmalar iptal edilmişti. Ali Koç da başkanlığa seçilince bu anlaşmaların hayata geçirilmesi için eylemde bulunmamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.