Evde sağlık hizmeti göz dolduruyor

Evde sağlık hizmeti göz dolduruyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyenin Sağlık Müdürlüğünün devam ettirdiği evde tedavi ve bakım hizmetlerini oldukça önemsediğini vurguladı.

Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri 2012 yılında evde bakım hizmetinde yaklaşık 7 bin hastanın tedavi, muayene ve bakımını üstlenerek müdahale ettiklerini belirttiler.

On kişilik bir ekip ile Büyükçekmece genelinde herhangi bir ücret almadan hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların ayağına giderek evlerinde muayene ve tedavilerini yaptıklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, amaçlarının sosyal belediyeciliği en üst seviyede hayata geçirerek vatandaşlara daha fazla hizmet sunmak olduğunu söyledi.
Başkan Akgün; “Ben Sağlık Müdürlüğümüzün gayretli bir şekilde devam ettirdiği bu projeden oldukça memnunum. Çünkü tedavi ve bakımını üstlendiğimiz bu hastalarımızın tamamı bakıma muhtaç. Yaşlıların basit muayene ve pansuman gibi tedavileri için hastanelere taşınmaları oldukça zor olduğunu biliyoruz. Bu insanları hastanelere taşıyıp götürüp getirmenin büyük eziyet olduğunu düşünerek bu hizmeti sürdürüyoruz ”dedi.

Engelli ve bakıma muhtaç yüzlerce hastaya baktıklarını ifade eden Başkan Akgün,” Sağlık personelimizin yanı sıra bende sık sık bu hasta ve yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ederek durumlarını takip ediyorum. Bakımını üstlendiğimiz hasta ve yaşlı yakınlarının bu projeden ve ekibimizin güler yüzlü ilgi ve alakasından çok memnun olduklarını iletmelerinden büyük mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Tedavilerini takibe aldıkları hastaların büyük hastanelere gidip gelmelerinde de belediye olarak bütün imkanları seferber ettiklerini ifade eden Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Bu hastalarımızdan rahatsızlığı ciddi olanları üniversite ve araştırma hastanelerindeki doktorlarla irtibata geçerek bizzat biz götürüp getiriyoruz. Bu hususta belediyemize ait üç ambulans bir engelli aracını bu hizmetlerimizde kullanıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.