Fatma'dan dünya rekoru

Fatma'dan dünya rekoru

Milli serbest dalışçı Fatma Uruk, Meksika'da Yucatan bölgesi yakınlarındaki Yum-Kin adlı cenotede gerçekleştirdiği dalışla paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 72 metreye ulaşarak dünya rekorunu kırdı.

Mart ayından bu yana Meksika’da hazırlıklarını sürdüren ve corona virüsü pandemisi nedeniyle bu zamana kadar ülkede çalışmalarına devam etmek zorunda kalan milli serbest dalışçı Fatma Uruk, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 72 metreye ulaşarak dünya rekorunu kırdı.

17-18-19 Kasım’da üç dünya rekoru denemesi yapacak olan Fatma Uruk, bu denemelerin ilkinde başarılı olurken tarihi bir dereceye imza attı.

Yaklaşık 8 aydır Meksika’da antrenman yapan Uruk, CMAS (Dünya Sualtı Sporları Federasyonu) izniyle, denemelerini uluslararası hakemlerin takibinde gerçekleştiriyor.

Fatma Uruk, kişisel Instagram hesabında paylaştığı hikayede “Dünya’nın en güzel bayrağını Meksika’da dalgalandıracağız demiştik… İşte buradayız. Her şey yolunda. Dalışım başarılı. Pandemi sürecinde buraya doktorları ve hakemleri getirmek çok zordu. Fakat organizasyonumuz gayet iyiydi. Henüz kutlama yok. Daha bitmedi. İki tane daha var! Dinlenmem lazım. Herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Meksika’ya pandemi ilan edilmeden önce giden ve büyük talihsizlikler nedeniyle 8 aydır çalışmalarını zorluklar içinde sürdürmeyi başaran ve denemesini defalarca ertelemek zorunda kalan milli sporcu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteğiyle son aylarda hızlandırdığı çalışmalarının meyvesini ilk dünya rekoru ile almış oldu.

Fatma Uruk ayrıca rekor denemeleriyle 15 Temmuz 2020 tarihinde bisikletine araba çarpması nedeniyle hayatını kaybeden 19 yaşındaki Umut Gündüz için de “#UmutaSesOl” etiketiyle farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.