''Federasyonun, zerre kadar faydası yok''

''Federasyonun, zerre kadar faydası yok''

Esenyurtspor’un Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kara, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Amatör Lig takımlarına gereken önemi göstermediğini ve amatörlerin üvey evlat muamelesi gördüğünü belirtti.

 

Hasan Kara, uzun yıllardır Esenyurtspor’ da yönetici olarak görev almakta. Amatör Lig takımlarının ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını ve bu konuda federasyonun yetersiz kaldığını belirtti. Federasyonun, sağlık ekip ihtiyacını karşılamadığını ve maç esnasında Belediye tarafından ayarlanan sağlık ekiplerinin olduğunu belirtti. Her transfer için 750 TL ödediklerini ve sene başında hakemlerin ücretlerinin de peşin olarak alındığını belirtti. Kara; ’’Biz kendi celladlarımızın parasını peşin ödüyoruz ve darağacına çıkıyoruz. Federasyonun bize zerre kadar faydası yok ’’ifadesini kullandı.

‘’AMATÖR TAKIMLARI ZIPLAMA TAHTASI GÖRÜYORLAR’’

Amatör Lig, bazı yöneticiler için basamak atlama tahtası konumuna geldi. Siyasi bir partiye katılmak, büyük bir holdingde görev alabilmek için insanların vitrine çıkması gerekiyor, en ucuz vitrin ise amatör lig. Bu tarz insanlar ya kulüp başkanı ya da yönetici oluyor, sene başında birkaç tane transfer yapıyor biraz para harcıyor. Daha sonra her hangi bir yerden ihaleye girip trilyonluk imzalar atıyorlar. Amatörün iç yüzü, kaderi bu. Tüm bunların dışında amatörün üstünden para kazanan taşeronlar var, kulüple alakası olmayan bir şekilde yönetici olmuş ve amatörü basamak olarak kullanıyor. İstanbul’da iddia ediyorum 500’ün üzerinde amatör kulüp var zıplama tahtası olarak kullanılmayan tek kulübüz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.