Fenerbahçe 3-0 Kayseri

Fenerbahçe 3-0 Kayseri

Süper Lig 21. haftasında Kayserispor'u ağırlayan Fenerbahçe, bu sezonun en iyi futbollarından birini ortaya koydu ve 3-0'lık galibiyetle zirve takibini sürdürdü.

Süper Lig’in 21. haftasında Kayserispor’u konuk eden Fenerbahçe, zirvedeki rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray’ın kazandığı haftayı kayıpsız atlatarak, 3-0’lık net bir galibiyetle ikinci sıradaki yerini korumayı başardı. Yunan yıldız Dimitris Pelkas’ın asistinde 20. dakikada topu ağlara gönderen Mame Thiam, Fenerbahçe’nin soyunma odasına 1-0 öne girmesini sağlarken, Senegalli futbolcu 51. dakikada Mbwana Samatta’nın attığı golün de asistini yaptı. Samatta-Pelkas-Thiam üçlüsünün hücumda taşıdığı Fenerbahçe’nin maçtaki son sözünü 86. dakikada Papiss Cisse söyledi ve sarı lacivertliler sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Sarı Kanarya bu sezon en fazla başarılı pas yaptığı maçı oynadı. Fenerbahçe, daha önce 586 olan bir maçtaki en fazla başarılı pas sayısını, 629’a çıkardı ve yeni bir rekora imza attı. Bu skorla puanını 42 yapan Fenerbahçe, 44 puanlı lider Beşiktaş’ı takibini sürdürdü ve yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı. Kayserispor ise, 19 puanda kaldı. Sarı lacivertliler ligde bir sonraki maçında Çaykur Rizespor’u konuk ederken, Kayserispor deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Pelkas-Thiam-Samatta uyumu!

Sarı lacivertlilerin hücum oyuncuları Mbwana Samatta, Mame Thiam ve Dimitrios Pelkas arasındaki uyum maça damga vurdu. İlk golde Samatta’nın pasında topla buluşan Pelkas, Thiam’ı topla buluşturduktan sonra golün yaratıcısı olmuştu. İkinci golde ise, Attila Szalai ile başlayan pas trafiğinde bu kez Pelkas ceza sahası içine kaçan Thiam’ı gördü. Ardından Senegalli forvet Samatta’ya verdiği pasla takım arkadaşının boş kaleye topu göndermesini sağladı. Yunan futbolcu Pelkas, ilk goldeki pasıyla bu sezonki asist sayısını 6’ya çıkartırken, Mame Thiam ise 3 gol-3 asist sayısına ulaştı.

Attila Szalai göz doldurdu

Fenerbahçe’nin yeni transferi stoper Attila Szalai, sarı lacivertli takımla ilk maçındaki performansıyla göz doldurdu. Savunmadaki soğukkanlı futbolunun yanı sıra, ileriye attığı paslardaki isabeti ve atak kurma konusundaki başarısı dikkatlerden kaçmadı. Takıma yeni katılmış olmasına rağmen savunmadaki partneri Serdar Aziz ile iyi bir uyum yakaladı. Macar savunmacı mücadeleyi %88.8 pas isabetiyle tamamladı.

Samatta toparlamaya başladı!

Fenerbahçe'nin Tanzanyalı futbolcusu Mbwana Samatta, son 3 haftada attığı 2 golle beğeni topladı. Tanzanyalı futbolcu 19. haftada MKE Ankaragücü karşısında 1 gol atmış, Sivasspor karşısında ise 90 dakika sahada olmasına rağmen skora katkı sağlayamamıştı. Ligin 21. haftasında Kayserispor maçının 51. dakikasında ise Thiam'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Samatta meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. 28 yaşındaki futbolcu, yaşadığı sakatlık sonrasında oynadığı 5 Süper Lig maçında 2 gol atarken, bu 2 golü son 3 haftada kaydetti.

Mesut Özil tribündeydi

Ayrıca sarı-lacivertlilerin yeni transferi dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil de karşılaşmayı tribünden takip etti. Maç eksiği nedeniyle kadroda yer almayan Mesut Özil takım arkadaşlarına tribünde destek verdi. Mesut Özil'in ağabeyi Mutlu Özil ile menajeri Erkut Söğüt de yıldız oyuncuyu yalnız bırakmadı.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Mesut Özil de karşılaşmayı takip etmek için tribündeki yerini aldı. 

Yayıncı kuruluş protestosu sürdü

Fenerbahçe, bir süredir sıkıntı yaşadığı yayıncı kuruluşu Kayserispor maçında da protesto etti. Müsabaka öncesi ve sonrası yapılan röportajları yayınlanmayan sarı lacivertliler, sahaya üstlerinde “beFair” yazılı tişörtlerle çıktı.

  • Maçtan dakikalar (İlk yarı)
  • 5. dakikada sağ kanatta topla buluşup son çizgiye inen Zoran Kvrzic, ceza sahası içine ortaladı. Bu noktada yükselen Pedro Henrique kafayı vurdu ancak top az farkla auta çıktı.
  • 7. dakikada sağ kanatta topla buluşan Nazım yerden bir pasla Samatta'yı gördü. ceza sahasına giren bu futbolcunun sert şutunda kaleci Doğan gole izin vermedi.
  • 12. dakikada Caner Erkin'in soldan savunmanın arkasına gönderdiği ortada topu kontrol eden Pelkas çok sert vurdu, kaleci Doğan meşin yuvarlağı kornere tokatladı.
  • 20. dakikada Samatta orta sahadan gelen pası bekletmeden topuğuyla Pelkas'a aktardı. Bu futbolcunun ara pasında savunmanın arkasına sarkan Thiam ceza sahası içinde yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0
  • 37. dakikada Thiam'ın şutunda savunmaya çarpan top Pelkas'ta kaldı. Bu futbolcu göğsüyle düzeltip müsait pozisyonda vurdu ancak topu üstten dışarı gönderdi.
  • Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
  • 51. dakikada Attila Szalai'nin pasında Pelkas bekletmeden Thiam'ı topla buluşturdu. Bu futbolcunun arka direğe gönderdiği pasta Samatta meşin yuvarlağı filelere göndermeyi başardı. 2-0
  • 58. dakikada Ozan Tufan sağ kanattan kale sahasına çevirdi. Savunmanın müdahale ettiği top Pelkas'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
  • 64. dakikada Caner'in pasında topla buluşan Pelkas ceza sahası önünden yerden sert vurdu ancak top az farkla yandan dışarı gitti.
  • 66. dakikada Thiam'ın pasında topla buluşan Pelkas, savunmanın arasından yine bu futbolcuyu gördü. Thiam'ın şutunda kaleci Doğan son anda topu kornere gönderdi.
  • 86. dakikada Ademi’nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cisse yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 3-0

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.