Ferrari, Şimdiden 2022'ye Odaklanmış Durumda

Ferrari, Şimdiden 2022'ye Odaklanmış Durumda

Ferrari, Şimdiden 2022'ye Odaklanmış Durumda

 

Ferrari oldukça umutlu olduğu 2022 motorunu ilk kez Türkiye Grand Prix'sinde denemeye başlayacak. 2014 yılında Turbo hibrit dönemine geçilmesinin ardından Formula 1 şampiyonluğunda hem sürücülerde hem de takımlarda elde ettiği şampiyonlukları Mercedes’e kaptıran Ferrari, 7 yıldan bu yana Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda başarısız bir görüntü çiziyor. Formula 1'in en köklü takımları arasında yer alan Ferrari, Türkiye Grand Prix’inin ardından eski başarıları günlerine dönmeyi planlıyor.  

Düzlükte düşük motor modu nedeniyle rakiplerinin gerisinde kalan Ferrari, 10 Ekim'de İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek 2020 Türkiye GP yarışında yeni motor güncellemesi ile yer alacak. Ferrari’de Türkiye GP’sinde yeni motoru yetiştirmek için hummalı bir çalışma söz konusu.  heceder.org

Pilotlar klasmanında en son 2007 yılında, takımlar klasmanında ise en son 2008 yılında şampiyon olan Ferrari, o günden bugüne şampiyonluklara hasret. Ferrari bu başarısızlığı artık geride bırakmak için 2021 sezonunda sürekli odak noktalarının 2022 sezonu olduğunu ve ileriye doğru büyük projelerinin olduğunu açıklamıştı. Yeni motor güncellemesini de büyük olasılıkla tamamladığını belirten Ferrari cephesi, Türkiye GP'sinde yeni motorunu görücüye çıkaracak.  

Gelecek sezondan itibaren en az 3 sene aynı motorların kullanma zorunluluğunun bulunması ile Formula 1’de de çok büyük bir değişiklik yaşanacak. Bu konuda artık geri kalmak istemeyen Ferrari, yeni motorunu piyasaya sürerek tekrar eski görkemli günlerine kavuşmayı umuyor. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.