Folarin Balogun, Arsenal ile yeni uzun süreli anlaşma imzaladı!

Folarin Balogun, Arsenal ile yeni uzun süreli anlaşma imzaladı!

Arsenal, Folarin Balogun'un kulüple yeni bir uzun vadeli anlaşma imzaladığını duyurdu.

Forvetin şu anki sözleşmesi bu yaz bitecekti, ancak topçuların patronu Mikel Arteta ve teknik direktör Edu, oyuncuyu geleceğinin Emirates'te kalacağına ikna etti; 19 yaşındaki futbolcu, bu sezon ilk takımını altı maçta iki gol atarak yaptı.

Folarin Balogun'un mevcut Arsenal sözleşmesi bu yaz sona erecekti

Forvetin mevcut sözleşmesi bu yaz bitmek üzere belirlenmişti ancak Topçuların patronu Mikel Arteta ve teknik direktör Edu, oyuncuyu geleceğinin Emirates'te kalacağına ikna etti.

19 yaşındaki oyuncu, bu sezon Arsenal'in U23'lerinde etkileyici bir rekora sahip, 16 maçta sekiz gol attı ve iki asist yaptı.

U23'lere yükselmeden önce Balogun, şampiyonluk sezonunda Arsenal'in U18'lerinde rol aldı, 19 maça başladı ve iki hattrick ve bir dört gol dahil olmak üzere 25 gol attı.

U23'lere yükselmeden önce Balogun, şampiyonluk sezonunda Arsenal'in U18'lerinde rol aldı, 19 maça başladı ve iki hattrick ve bir dört gol dahil olmak üzere 25 gol attı.

Balogun, bu sezon Betebet ilk takımına ilk kez çıktı ve üst düzey takım için altı maçta iki gol attı ve her iki gol de Molde ve Dundalk deplasmanında Avrupa Ligi grup aşamasında geldi.

New York doğumlu Balogun, hem İngiltere'yi hem de ABD'yi U18 seviyesinde temsil etti, ancak Nijerya'da oynamaya da uygun.

Teknik direktör Edu, duyuru üzerine şunları söyledi: Flo'nun (Balogun) bizimle olmaya devam etmesi harika.

O çok umut verici genç bir yetenek ve performanslarında şimdiden çok fazla kalite sergiledi. Hepimiz önümüzdeki yıllarda devam eden gelişimi boyunca onunla çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

Mikel Arteta şunları ekledi: Bu sezon Flo'dan çok etkilendik.

Bizimle birçok antrenman seansında doğal yeteneğini sürekli olarak gösterdi ve maç günlerinde ilk takım kadrosuna erken entegrasyonundan eşit derecede etkilendik.

Bize performansları ve tabii ki zaten ilk takım için iki hedefi hakkında bir fikir verdi.

Flo için sıkı çalışma burada başlıyor ve hepimiz önümüzdeki yıllarda onu desteklemeyi ve onunla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.