Galatasaray-G.Birliği:6-0

Galatasaray-G.Birliği:6-0

Galatasaray, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni tarihi bir skorla mağlup etti. Maç fazlasıyla ikinci sıraya yükselen Galatasaray'da Belhanda, maça damga vurdu.

Süper Lig’in 18. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan maçta rakibi Gençlerbirliği’ni 6-0 mağlup etti. Belhanda hat-trick yaparken, Diagne bu sezonun en erken golünü kaydetti. Oğulcan farkı beşe çıkardı. Babel’in penaltısı, skoru belirledi.

Yağmur altında oynanan maça son iki haftada yaşadığı puan kayıpları sonrası mutlak galibiyet parolasıyla başlayan Galatasaray, karşılaşma başlar başlamaz öne geçti. Henüz 27. saniyede öne geçen ev sahibi ekip, böylece İstanbul’a en azından bir puan için gelmiş olan rakibinin kapanmasını engelledi.

Marcao’nun gelmesiyle geçen hafta yaşadığı savunma zafiyetlerinden uzak bir görüntü çizen Galatasaray, hücumda da başarılı bir oyun sergiledi. Belhanda’nın üç golle yıldızlaştığı sarı-kırmızılı ekip, tarihi bir skorla kazandığı maç sonrası, son iki haftada yaşadığı puan kayıplarından sonra farklı galibiyetle taraftarlarını sevindirdi.

Belhanda, hem oyunun yönünü çeviren uzun pasları, hem de gol yollarındaki başarısı ile geceye damga vuran isim oldu. Sarı kart sınırındaki yıldız futbolcu, 65 dakikada sahada kaldığı maçın yıldızı olmayı başardı. Savunmada ve hücumda iyi organize olan Galatasaray, Beşiktaş ile oynayacağı derbi maç öncesi moral depoladı.

GENÇLERBİRLİĞİ YOKLARI OYNADI

Son üç haftada aldığı sonuçlarla dikkat çeken Gençlerbirliği ise, maçın hemen başında yediği golün şokunu bir türlü üzerinden atamadı. Hücuma çıkarken yapılan hatalar, savunmadaki dağınık görüntü, oyunun boyunun çok uzun olması Gençlerbirliği’nin biran önce unutmak isteyeceği bir akşam yaşamasına neden oldu. Güçlü rakibi karşısında etkisiz bir oyun ortaya koyan konuk ekip, tarihi hezimetten kaçamadı. Skoru dengelemek için savunma güvenliğini biraz azaltan Gençlerbirliği karşısında pozisyonlar bulan Galatasaray’da, ilk yarının son 15 dakikasında Belhanda sahne aldı. 30. dakikada farkı ikiye çıkaran Faslı yıldız, 44 ve 45+1’de iki kez daha fileleri havalandırarak hat-trick yaptı. Galatasaray, soyunma odasına dört farklı üstün girdi.

İkinci yarıda tempoyu düşüren Galatasaray, daha çok savunma arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalıştı. Bu pozisyonların birinde Oğulcan farkı beşe çıkarırken, Kerem’in düşürülmesi sonrası kazanılan penaltıda Babel, skoru 6-0’a taşıyan golü attı. Hızlı hücumlarla etkili olma çabasındaki Gençlerbirliği ise Galatasaray kalesini fazla zorlayamadığı, savunasında ise büyük aksaklıklar yaşadığı bir maçı geride bıraktı.

Bu galibiyetle Galatasaray puanını 33 yaparken, Gençlerbirliği 19 puanda kaldı.

Stat: TT Stadı

Hakemler: Halis Özkahya, Cevdet Kömürcüoğlu, İbrahim Bozbey

Galatasaray: Okan, Şener, Donk (Ozornwafor dk. 82), Marcao, Emre Taşdemir, Taylan (Luyindama dk. 76), Belhanda (Kerem dk. 65), Emre Akbaba, Oğulcan (Babel dk. 65), Arda, Diagne (Sekidika dk. 77)

Yedekler: Fatih, Linnes, Saracchi, Emin, Ali

Teknik Direktör: Fatih Terim

Gençlerbirliği: Übeyd, Johansson, Zargo, Arda (Halil dk. 69), Polomat, Soner, Mendoza (Mustafa Seyhan dk. 82), Murat, Sefa (Sami dk. 69), Candeias (İlker dk. 46), Ayite (Rahmetullah dk. 77)

Yedekler: Yasin, Oliveira, Furman, Metehan, Mustafa Çeçenoğlu

Teknik Direktör: Mustafa Kaplan

Goller: Diagne (dk. 1), Belhanda (dk. 30, 44, 45+1), Oğulcan (dk. 64), Babel (dk. 66 pen.) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Ayite, Polomat, Mendoza (Gençlerbirliği)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.