Galatasaray-Sivas: 2-2

Galatasaray-Sivas: 2-2

Geçtiğimiz hafta Ankaragücü'ne yenilen Galatasaray, Sivasspor beraberliği sonrası maç fazlası olmasına rağmen Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde kaldı.

Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray, sahasında Demir Grup Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Sivasspor’un iki kez öne geçmeyi başardığı karşılaşma 2-2 berabere sona erdi. Galatasaray’ın iki golünü de, bir penaltıdan olmak üzere, Falcao atarken, Sivasspor’un golleri Gradel ve Boyd’dan geldi. Sivasspor’da Gradel, 90+4. dakikada kırmızı kart gördü.

Geçtiğimiz hafta Ankaragücü’ne yenilen şampiyonluk yarışındaki Galatasaray, Sivasspor karşısında da puan kaybı yaşadı. Son haftaların formda ekibi Sivasspor, başarısını Galatasaray karşısında da sürdürdü. İki maçtır üç puan alamayan Galatasaray, maç fazlasına rağmen lider Beşiktaş’ın 2 puan gerisine düştü. Sivasspor ise ligdeki yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı.

İki takımın da galibiyet için oynadığı maç, karşılıklı gollerle bol pozisyonlu geçti. Galatasaray karşısında kapanmayan, hücumu düşünen bir anlayışla sahada yer alan Sivasspor, zorlu deplasmandan puanla dönmeyi başardı. Galatasaray ise savunmasını önde kuran Sivasspor karşısında bulduğu pozisyonlardan sadece ikisini değerlendirebildi.

Dokuzu isabetli toplam 22 şutun çekildiği karşılaşmada dört gol atıldı. Uzun süre sonra ilk 11’de şans bulan Falcao, attığı iki golle takımının bir puan almasını sağlayan isim oldu. Maçın uzatma dakikalarında tüm hatlarıyla saldıran Galatasaray, kaleci Ali Şaşal’ı geçmeyi başaramadı.

Maç ilk 15 dakika içinde atılan peş peşe gollerle başladı. 9. dakikada Linnes’in büyük hatası sonrası Gradel ile öne geçen Sivasspor, 14. dakikada Falcao’nun şık golüne engel olamadı. Boyd ile 38. dakikada bir kez daha öne geçen konuk ekip, soyunma odasını 2-1 önde girmeyi başardı. Galatasaray’ın daha baskılı bir futbol ortaya koyduğu ikinci yarıda Falcao, 68. dakikada penaltıdan attığı golle yeniden eşitliği sağladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-2 berabere sona erdi.

Bu berbaberlikle Galatasaray puanını 58’e, Sivasspor ise 34’e yükseltti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.