Geçen yıl 25 bin öğrenci eğitim aldı

Geçen yıl 25 bin öğrenci eğitim aldı

Büyükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yapmış olduğu çalışmalarla 2012 yılına damgasını vurdu.

Büyükçekmece Belediyesi Daha çağdaş Büyükçekmece, daha mutlu Büyükçekmeceli hedefi ile dünya kenti Büyükçekmece’yi kültürel ve mesleki eğitimle donatmak amacıyla açmış oldukları kurslarda yaklaşık 25 bin öğrenciye kapılarını açtı.

12 merkezde 105 branşı bulunan Halk Akademisi kurslarında eğitim alan öğrenciler ufuklarını genişletip meslek sahibi olma fırsatını elde ettiler.

Amaçlarının bilinçli ve düzgün bir eğitim alınması ve eğitim seviyesinin yükseltilmesi olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “ Kurslarımızda özellikle kadın girişimci sayısını arttırmak ve bunun yanı sıra kadınların meslek edinmesi ve aile bütçesine katkıda bulunması öncelikli hedefimizdir” dedi.

Başkan Akgün; “Belediyemiz meslek edinme kurslarında 17 branş bulunuyor. Bunlar EYOP, yaz okulları, bilgisayar işletmeciliği- okur yazarlığı, İngilizce, muhasebe, satranç, Almanca, Matematik, Turizm, kuaförlük, ilk yardım, evde hasta, yaşlı bakımı, cilt bakımı, girişimcilik, çocuk bakımı ve  diksiyon” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.