Gençlere sosyal ağ tembihi

Gençlere sosyal ağ tembihi

İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, gençleri sosyal ağ kullanımında temkinli olmaya davet etti. İnternette de art niyetlilerin bulunduğunu vurgulayan Serhat Özeren, “Onun için web ortamlarında kimlik ve fotoğraf paylaşımından kaçınılmalı. An

Çocukların ailelerinin yanında internete girmeleri gerektiğini vurgulayan Özeren, bilişim eğitiminin de önemle ele alınmasını talep etti. Bu çerçevede internet kullanım yöntemlerinin müfredata dâhil edilmesi temennisini dile getirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İnternet Geliştirme Kurulu’na siber güvenlik alanında toplumu bilinçlendirme oluşturma görevi verdiğine işaret eden Özeren, “Gerek toplum gerek kamu kurumları siber güvenlik ve internetin bilinçli, güvenli kullanımı için faaliyetlere başladı. “ dedi. Serhat Özeren, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve sivil toplum örgütleri ile toplantılar yaptıklarını, internet kültürünü artırma adına toplumun her grubundan önerilere açık olduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.