Gençlerin geleceğine yatırım yapıyor

Gençlerin geleceğine yatırım yapıyor

Her yıl 1300’den fazla öğrenciye burs veren Sabancı Vakfı, yeni eğitim yılında da lisans ve ön lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayacak.

 SABANCI Vakfı, 39 yıldır başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine burs vererek; gençlerin geleceğine yatırım yapıyor.

Her yıl 380’i yeni olmak üzere, toplamda 1300’den fazla öğrenciye burs veren Sabancı Vakfı, 2013-2014 eğitim yılında da lisans ve ön lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayacak. Üniversiteye ilk girişte başlayıp, öğrenci mezun olana kadar devam eden Sabancı Vakfı Bursları, her yıl Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süreyle nakit ödemeyi kapsıyor ve
öğrencilere mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmiyor.1.Üniversiteye Giriş Bursu, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayan öğrencilere veriliyor.
2.Kalkınmada Öncelikli İller Bursu, Sabancı Vakfı tarafından belirlenen 15 ilden birinde doğan ve ortaöğrenimini yine bu illerden birinde tamamlayarak LYS’de yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan ve burs kontenjanı tahsis edilen
üniversitelere yerleştirilen her ilden 1’er öğrenciye veriliyor.
3.Sabancı Vakfı-Vista Bursu, burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerin meslek yüksekokullarına bağlı 2 yıllık “Turizm ve Seyahat Hizmetleri” ile “Turizm ve Otel İşletmeciliği” Bölümlerine en az 65 ortaöğretim başarı puanı ile sınavsız yerleştirilen öğrencilere veriliyor.
4.Engelli Öğrenciler Bursu.
Sabancı Vakfı burslarına üniversitelerin burs başvuruları için geliştirdiği başvuru formu ve istenen belgelerle başvuru yapılacak.Burs başvuru tarihleri genellikle Eylül ayı içinde olmakla beraber, öğrencilerin üniversiteye ilk kayıtlarını yaptırdıktan sonra duyuruları dikkatle takip etmeleri öneriliyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.