Göksu, ‘çıkışta mahalleye gel’di

Göksu, ‘çıkışta mahalleye gel’di

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği 'Çıkışta Mahalleye Gel' programına konuk olan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, siyasi ve özel hayatıyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

  Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları’nın, İstanbul'un 39 ilçesinde gerçekleştirdiği 'Çıkışta Mahalleye Gel' programının konuğu oldu. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda Göksu, siyasi ve özel hayatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Programa Göksu’nun yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Gıyaseddin Gergin, Esenler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdal Başak, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Programda kısa bir selamlama konuşması yapan AK Parti Esenler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdal Başak, ‘Çıkışta Mahalleye Gel’ programlarının gençlerle temas halinde olmak amacıyla yapıldığını söyledi ve Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya gençlere olan desteğinden dolayı teşekkür etti. Program, Başak’ın konuşmasının ardından Enes Malik Yaylacı’nın moderatörlüğünde gerçekleşti. Başkan Göksu, salonu dolduran gençlere, böyle toplantıların kendilerine çok şey kazandıracağını söyleyerek konuşmasına başladı. Çocukluk hatıralarıyla ilgili soruları cevaplayan Göksu, “Hayatımda boş geçirdiğim günüm hiç olmadı” diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tanışma hikâyesini de anlatan Göksu, Başbakan Erdoğan’la yaşadıkları hatıraları da dinleyenlerle kısaca paylaştı. 

Başarıya nasıl ulaştı?
 Değişen Esenler’in mimarı Göksu, böyle bir başarıya nasıl ulaştığı sorusunu, “İnsanın hayatta başarılı olabilmesi için işini sevmesi, başarılı olacağına ve Allah’ın yardım edeceğine inanması, aklını iyi kullanması ve herkesi iyi dinlemesi gerekir” şeklinde cevapladı. “Lider, her bilgiyi en stratejik olarak kullanan kişidir” diyen Göksu, bir yola çıkarken yol haritası belirlemek gerektiğini ifade etti. Göksu göreve geldiğinde, Başbakan Erdoğan’ın kendisine “Esenler’e vefa borcumuz var Tevfik, bunu ödeyeceğiz” dediğini hatırlattı ve bu anlamda hayata geçirdikleri doğru projeler ile merkezi hükümetten ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden her zaman destek gördüklerini kaydetti. Göksu ayrıca Esenler’in cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, 2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre Esenler’de yaşamaktan memnuniyet duyan vatandaş oranının yüzde 62 olduğunu, bugün bu oranın yüzde 85’e çıktığını açıkladı.

Esenler, gençlerine sahip çıkıyor
 Esenlerli gençlerle ilgili düşüncelerini de aktaran Göksu, “Esenler, İstanbul’un en genç nüfusa sahip ilçelerinden biri. Esenler’de genç olmak zor. Şimdi bu gençlere yeni alanlar ve imkânlar çıkıyor” diye konuştu. Esenlerli gençlerin geleceğe dair fikirlerini söylemelerine katkı sağlamak istediklerini kaydeden Göksu, Esenler’de gençlerin fikirlerini söyleyebilecekleri platformların olduğunu açıkladı. “Bu fikirlerle Esenler kendi dönüşümünü yapacaktır” diyen Göksu, “Esenler, dönüşümünü yaparsa 10 yıl içinde herkesin oturmak istediği bir yer olur. Ancak dönüşümünü yapmazsa 10 yıl sonra Esenler, bir suç merkezi haline gelir” diye konuştu. Esenler Gençlik ve Bilgi Evleri’nde (ESGEV) her türlü bilgi, sosyal ve kültürel aktivitenin gerçekleştirildiğini de belirten Göksu, gençlerin her türlü platformda görüşlerini bildirmelerini istediklerini vurguladı.

Allah’ın takdiri olur
 Programda Twitter üzerinden yöneltilen soruları da yanıtsız bırakmayan Göksu, “2014 yılında aday olacak mısınız?” sorunu “Bugüne kadar hiçbir şeyi planlamadım. Cenab-ı Hak ne takdir ederse o olur” şeklinde cevapladı. Futbola ve dizilere olan ilgisi de sorulan Göksu, boş vakitlerinde genelde kitap okuduğunu söyledi ve gençlere de ‘Kitap okuyun’ tavsiyesinde bulundu.

1 değil, 100 bin çocuğumuz var
 Aile yaşantısı ile ilgili soruları da cevaplayan Göksu, işlerinin yoğunluğundan dolayı Esenler’e ayırdığı vakti çocuklarına pek fazla ayıramadığını söyledi. Göksu, sözlerini “Esenler’deki bütün çocuklar, bizim çocuklarımız. Kendi çocuğumuza gösterdiğimiz şefkati Esenler’deki çocuklarımıza da göstermek zorundayız. Bizde 1 tane değil, 100 bin tane çocuk var” diye sürdürdü. Kendi çocuklarına verdiği öğüdü de salondakilerle paylaşan Göksu, gençlere, “Toplumda itibar sahibi olmak istiyorsanız, bir başkasına iyiliği dokunan bir insan olmalısınız” tavsiyesinde bulundu. 

Kahraman olmak zorundayız
 Gençlere verdiği tavsiyelere devam eden Göksu, “Ne olacaksanız olun ama önce adam olun” dedi. “Tarihi, kahramanlar yazar” diyen Göksu, “Bunun için kahraman olmak zorundayız” diye konuştu. Konuşması sırasında İsrail’in Mavi Marmara baskını için Türkiye’den özür dilediğini de hatırlatan Göksu, ‘Yüreği mert Başbakan’ diye tanımladığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı başa getirenlerin asıl kahramanlar olduklarını söyledi ve ‘Asıl kahraman sizsiniz’ dedi. 

Türkiye tarih yazıyor
 “Türkiye tarihi bir süreçten geçiyor değil, Türkiye tarih yazıyor” diyen Göksu, gecenin anısına şair ve yazar Erdem Bayazıt’ın ‘Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair’ şiirinden de bir bölüm okudu. Göksu, programın sonunda “Bu mahalleyi inşa etmek bizim görevimiz, bu şehri mahalleye gelen gençlerimizle inşa edeceğiz” diye konuştu. 
Program sonunda AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanı Gıyaseddin Gergin de, birer selamlama konuşması yaptı. Program, hediye ve çiçek takdimlerinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.