Göztepe'ye cami projesine muhtarlardan tepki

Göztepe'ye cami projesine muhtarlardan tepki

Göztepe’ye cami yapılması projesine Kadıköy muhtarlarından da tepki geldi.

Osmanağa Mahallesi Muhtarı Serap Tuncer konuyla ilgili, aynı projenin daha farklı bir yerde de yapılabileceğini belirterek şunları söyledi:  “İhtiyaçsa başka bir yer tahsis edilerek yapılabilir. Bu konuda Kadıköy Belediyesi’nin de önerdiği farklı bir alan var. Daha arkada ve açık olan. Sürekli iklimler değişiyor zaten. Yeşil alanlar konusunda daha fazla düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Kaldırılması planlanan Atatürk  Anıtı’nın o bölgede özel bir yeri olduğunu söyleyen Tuncer, “

Atatürk Anıtı’da özel günlerimizde önünde toplaştığımız, çelenk koyduğumuz güzel bir alan. Yapılacak şeyler AVM’de olsa Kültür Merkezi de olsa, bunun için başka alanlarımız var” dedi.


“ORAYA CAMİ YAPILMASINDA BİR ANLAM GÖREMİYORUZ”

Sahrayıcedit Mahallesi Muhtarı Seval Özkan, yeşil alanların korunması gerektiğinin altını çizerek “Bu konuyla ilgili yaptığımız eylemler var. Kadıköy Belediyesi de bu eylemleri destekliyor. Sonucun ne olacağı konusunda herhangi bir bilgimiz yok. Fakat bizde merak ediyoruz. O alan halkın soluklanabildiği, beton yığınlarının arasında nefes alabildiği bir alan. Oraya cami yapılmasında bir anlam göremiyoruz. Her yerde cami var. Ama bizim yeşil alana ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. 



Haber: Elif Özduran

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.