Güngören Belediyesi’nden ilk yardım ve yangın eğitimi

Güngören Belediyesi’nden ilk yardım ve yangın eğitimi

Güngören Belediyesi Sivil Savunma Şefliği tarafından hazırlanan ‘İlk yardım ve yangın eğitimi’ kurslarına başvurular başladı. Uzman eğitmenler tarafından semt sakinlerine verilecek eğitimlere 10-21 Şubat 2013 tarihleri arasında başvuru yapılabilecek.


‘Canımı seviyorum harekete geçiyorum’ sloganıyla başlatılan eğitim, 1 Mart itibariyle mahalle bazlı olarak başlayacak ve bir ay sürecek. Program sonunda uzman ekipler, mahalle afet gönüllülerini oluşturulacak. İlerleyen aşamada ise bu kişilere deprem sonrası arama ve kurtarma eğitimleri verilecek. Eğitimler arasında; ev kazaları, kesik ve kanamalar, yanıklar, zehirlenmeler, çocukların cisim yutması, bayılmalar, çocuklarda havale ve ateş, kalp krizi, evlerde yangın çıkabilecek yerler, mutfak yangınları, LPG ve doğalgaz, baca yangınları ve zehirlenmeleri, gaz algılama detektörleri, yangında binadan nasıl dışarı çıkılır, yangın söndürme tüplerinin tanıtımı gibi konular yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekerek "Yaşanacak olan depremlere hazırlıklı olmak zorundayız. Güngören Belediyesi olarak vatandaşlarımıza ilk etapta ilk yardım ve yangın daha sonra ise arama kurtarma konularında eğitimler vereceğiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.