Gürbüz Çapan'da Adaylığını Açıkladı

Gürbüz Çapan'da Adaylığını Açıkladı

Esenyurt'ta 15 yıl belediye başkanlığı yapan Gürbüz Çapan, 2014 yerel seçimleri için yeniden kolları sıvadı.

     CHP'nin ünlü ama tartışmalı isimlerinden Gürbüz Çapan, Esenyurt Belediye Başkanlığı için yeniden aday adayı oldu. Çapan, Esenyurt'ta 15 yıl belediye başkanlığı yaptı, 2004'te koltuğunu kaybetti, 2009 yerel seçimlerine Ergenekon'dan cezaevinde olduğu için girememişti.

14Bin konutluk kent kurdu

     Çapan'ın "çete kurmak ve rüşvet almakla" yargılandığı dava Yargıtay aşamasında. Ergenekon davasından ise beraat etti. İsmi üzerindeki tartışmalar, temelde bu davalardan kaynaklanıyor. Bir de Esenyurt'ta belediyeyi 15 yıl elinde hemşericilikle, zorla oy toplayarak tuttuğu iddiasından... Madalyonun öbür yüzünde ise ilçede yürüttüğü belediyecilik faaliyeti var. Çapan hala Esenyurt'ta kurduğu, kendi sıcak suyu, ısınmasına sahip ancak maliyeti düşük 14 bin konutluk kentle hatırlanıyor.

Sarıgül’ün adaylığı

    BirGün gazetesine açıklamalarda bulunan Gürbüz Çapan "Sarıgül'e karşı olanların da yanında olanların da kendileriyle ilgili problemleri var. İktidardan korkan, iktidar talebi olmayan bir topluluk haline geldik. Kimi insanlar da ne istediğini bilmiyor. Mesele bizim için solun ne kadar unsuru varsa, toparlanmasını sağlamaktır. Bunu Sarıgül'le yaparız, Kırmızıgül'le yaparız. Şu an bu toparlanmayı sağlayacak en iyi isim o görünüyor. Bütün anketlerde önde çıkıyor." dedi.

“Sırrı Süreyya ayıp ediyor”

    Sırrı Süreyya Önder'in adaylığını da değerlendiren Çapan şu ifadelere yer verdi: "Sırrı Süreyya ayıp ediyor. Biz Tayyip'ten kurtulmaya çalışıyoruz. Sarıgül konusunda, ilkesel sorun diyor. Gelsin, anlatsın, Sarıgül onun hangi ilkesine aykırı düşüyor? Kadir Topbaş hangi ilkesine doğru düşüyor? Hiçbir CHP'li, bir AKP'liden daha kötü değildir, olamaz. Onlar bizim ülkemizin geleceğine saldırdılar. Bizim içimizde, geleceğimize saldıran kimseyi görmedim. Ama biz İstanbul'u alacağız. Önce İstanbul'u, sonra tüm Türkiye'yi alacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.