Gürsel Tekin: AK Parti dolar yeşilini seviyor

Gürsel Tekin: AK Parti dolar yeşilini seviyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin kentsel dönüşüm projelerini değerlendirerek, "Kentsel dönüşüm adı altında rant yapıyorlar" dedi. Katıldığı panelde konuşan Tekin, dönüşüm projelerinde kazananın bankalar ve inşaat sektörü, kaybedenin ise toplum ola

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Sarıyer Halk Eğitim Merkezi'nde İlçe teşkilatınca düzenlenen panele katıldı. Tekin konuşmasında İstanbul'da devam etmekte olan kentsel dönüşüm projelerini eleştirdi. 
Kentsel dönüşüm projelerinin rant haline geldiğini belirten Tekin, "Bazı belediyelerde kentsel dönüşüm adı altında rant yapıyorlar. Sulukule, Sultan Mahallesi ve Beyoğlu bunun en büyük örnekleri. Sulukule'deki insanları evlerinden çıkarttıklarında insanlar evlerinin etrafına çadır kurup, evlerinin nasıl dönüştüğünü izledi. İnsanların deprem korkusunu rant olan projeler için kullanıyorlar. Öncelikleri kentsel dönüşüm değil. Önce riskli kamu yapıları iyileştirilmelidir" şeklinde konuştu.

"KAZANAN İNŞAAT SEKTÖRÜ VE BANKALAR, KAYBEDEN İSE TOPLUM OLACAK"

Kentsel dönüşüm projelerinin, iyileştirme ve yapılanma amaçlarından çıktığını öne süren Tekin, "Bu projelerin sonunda kazanan inşaat sektörü ve bankalar. Kaybeden ise toplum olacak. Toplumun huzuru bozulacak. Yapılacak yeni yerlerin insanlara zorla satılması sadece bankalara kazandıracak" dedi.

İnsan haklarına aykırı yapılan dönüşümün hukuk devleti ilkelerini de ihlal ettiğini belirten Tekin, "İnsanların barınma hakkı güvence altına alınmalıdır" diyerek düşüncelerini dile getirdi. Tekin, devam eden projeler sonucunda şehirde evsiz vatandaş sayısının çoğalacağını aktardı. 

"AK PARTİ DOLAR YEŞİLİNİ SEVİYOR"

Yapılan projelerde yeşil alanların katledildiğini anlatan Tekin, yapılması planlanan 3. köprünün de İstanbul'u havasız, susuz ve yeşil alansız bırakacağını söyledi. Mevcut köprülerin proje planlarında etraflarının yeşil alan olarak gözüktüğünü şuan ise öyle olmadığını fotoğraflarla gösteren Tekin, şunları söyledi. "Yapılan iki köprüde de, projelerinde etrafı yeşil alan olarak gözüküyordu. Şimdi ise öyle değil. Aynı şey 3. köprüde de olacak. İstanbul akciğersiz, havasız, susuz kalacak. Bundan en çok etkilenen de Sarıyer ilçesi olacak. Şehirde yeşil alan bırakmadılar. Yedi tepe İstanbul derler. Artık tepe bile kalmadı. Ak Parti sadece dolar yeşilini seviyor."

"ÇOCUKLARINIZI DÜŞÜNÜYORSANIZ CHP'YE OY VERİN"

Konuşma sonrasında vatandaşların sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin, "Sarıyer'e cem evi istiyoruz. İbadet etmek istiyoruz " sorusuna "Bu bir talep değil, en doğal haktır" cevabını verdi. Seyircilerin kızışan soruları üzerine kürsüye çıkan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise, "Şuan yapılması gereken tek şey, mevcut iktidarı korumaktır. Bizim de hedefimiz 2009'da verdiğimiz Büyükşehir Belediyesi'ni geri almaktır. Çocuklarınızı düşünüyorsanız CHP'ye oy verin" dedi.    

Haber: Elif Özduran

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.