Gürsel Tekin, muhtarlarla bir araya geldi

Gürsel Tekin, muhtarlarla bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, muhtar seçimleri ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Tekin, "Türkiye'de millet iradesiyle seçilen tek kurum muhtarlardır. Biz de seçildik fakat bizi partimiz tayin etti." d

Gürsel Tekin, Küçükçekmece İlçe Başkanlığı'nca Halkalı'da düzenlenen kahvaltıda, Küçükçekmeceli muhatlar ve çeşitli dernek başkanlarıyla bir araya geldi. Kahvaltılı programa CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Mevlüt Arslanoğlu da katıldı.

Kahvaltının ardından konuşma yapan Gürsel Tekin, "Türkiye'de millet iradesiyle seçilen tek kurum muhtarlardır. Biz de seçildik fakat bizi partimiz tayin etti. Muhtarlığı da kaldırmak için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz! Hani millet iradesine saygınız vardı? Dünyanın gelişmiş ülkelerinin tamamında muhtarlar nasıl seçiliyorsa, milletvekilleri de öyle seçiliyor. İşte demokrasi dediğimiz tam da bu. Küçükçekmece'de de kentsel dönüşüm 3-4 mahallede var. 2014 seçiminden sonra bir çok yerlerde kentsel dönüşüm olacak. Kentsel dönüşüm yasası geçerken, 550 milletvekilinin inanıyorum ki 500 tanesi yasanın içine bakmış değillerdir. En çok biz arzu ediyoruz, kentlerin dönüşmesi gerekiyor. Ama bunun için Başbakan'ın sadece tarif ettiği gibi değil kentsel bir yıkımla İstanbullunun karşı karşıya olduğunu hatırlatmak istiyorum." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşinin haberlerde çıkmasını da değerlendiren Tekin, "Biz sadece AKP ile mücadele etmeyeceğiz, aynı zamanda devletin kurumlarıyla da mücadele edeceğiz. Ana muhalefet liderinin kardeşinin bir inşaat şirketinde bekçi olarak çalıştığı için bütün gazetelerde haber oldu. Bu son derece doğal. Dünyanın her yerinde böyle. Türkiye'ye bankacılık sistemini getiren Kemal Deviş'in oğlu bir barda çalışıyordu. İsterse oğluna bir banka da kurdurabilirdi. Solcular namusludur unutmayın. Doğal olmayan, kamuda görev yapan bakanların çocuklarının kamuda iş yapmasıdır. Eleştirilmesi gereken bu." ifadelerini kullandı.

CHP'li Birgül Ayman Güler'in 'Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz' sözlerinin hatırlatılması üzerine Tekin,  "Bu sadece CHP için geçerli değildir. Ben AKP'li milletvekillerinin söylediklerini 1 saat sayabilirim. Ama bu hassasiyeti oralarda hiç göstermiyorsunuz. Bu tür tartışmaları, parti kurullarında, parti meclisinde olur. Parti kurulları dışında CHP'yi kimse tartışamayacak. Böyle bir şey olamaz. Ben arkadaşlarıma da söylüyorum. Bir partinin parti meclisi niye var, MYK'sı niye var, Grup toplantısı niçin olur? Ancak vekiller burada konuşur. Buranın dışındaki konuşmaları reddediyorum." diyerek soruyu cevapsız bıraktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.