Gürsel Tekin, Topbaş'ı eleştirdi

Gürsel Tekin, Topbaş'ı eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kadir Topbaş'ın karın yağması ile ilgili "Meteoroloji bize bildirmedi" şeklindeki açıklamasını eleştirerek "Çaresiz kalınca hemen sıkı yönetim ilan ediyorlar 'evinizden çıkmayın'diye" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul'daki 20 üniversiteden 60 öğrenci kulübü başkanıyla kahvaltıda buluştu. Kahvaltıdan sonra öğrencilerin ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın karın yağması ile ilgili "Meteoroloji bize bildirmedi" şeklindeki açıklamasına  Tekin, "Karın en çok yağdığı yer Moskova'dır. Moskova Belediye Başkanı böyle bir demeç verebilir mi? Çaresiz kalınca hemen sıkı yönetim ilan ediyorlar 'evinizden çıkmayın' diye. Bu kadar kolay belediye başkanlığı ben de yaparım" diye konuştu. 

ÖĞRENCİLER SORUNLARINI ANLATTI 
Gürsel Tekin'in açıklamalarından önce konuşan Marmara Üniversitesi öğrencisi Emsa Kulüp Başkanı Ayşe Eren Yılmaz, öğrencilerin problemlerine değinerek, maddi açıdan zorluk çektiklerini söyledi. Öğrencilerin barınma, kampüslerin şehir dışına kaydırılması, ekonomik problemlere değinen Yılmaz, "Akademilerin özgür düşünce ortamı olduğunu ve ifade özgürlüğü zorunludur" dedi. Yılmaz'dan sonra konuşan Koç Üniversitesi Borsa Kulübü Başkanı Emre Koyunsağan ise ODTÜ'deki olaylardan yola çıkarak üniversitelerin karışık olduğu dönemlere geri dönmemesi gerektiğini söyledi. 

"BAŞBAKAN GÜVENLİĞİNDEN KORKUYORSA ÜNİVERSİTELERE GİTMESİN" 

Öğrencilerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin, ODTÜ'deki öğrenci olaylarına ve Başbakanın konuya ilişkin açıklamalarına değinerek,"Klasik Sayın Erdoğan modeli. Köylü itiraz edince 'ananı al git', memur itiraz edince cop ye, işçi itiraz edince gazla sustur, gazeteci itiraz edince cezaevine at, aydın itiraz edince soruşturma aç, hocalar da olunca hocalık dersini sayın Başbakan verecek. Sayın Başbakan bugüne kadar toplumun her kesimini ilgilendiren konuda fetva verdi. Bilim yuvalarına bir Başbakanın 3500 tane polisle gidilmeyeceğini öğrenmesi gerekiyor. 3500 tane polisle ODTÜ'de senin ne işin var sayın Başbakan? Eğer o kadar korkuyorsan güvenliğinden gitmeyeceksin" dedi. 




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.