Güvenli Okul projesi

Güvenli Okul projesi

Bahçeşehir Üniversitesi’nin akademik desteği, City Security Group (CSG) ve ABD’den John Jay Collage’ın işbirliğiyle başlatılan “Güvenli Okul” projesi, Bahçeşehir Üniversitesinde düzenlenen konferansla katılımcılara tanıtıldı.

 HER yıl eğitim kurumlarında yaşanan güvenlik eksikleri ve ihmaller nedeniyle birçok öğrencinin zarar gördüğü belirtilen konferansta, ülkemiz nüfusunun %30’unu çocuklardan oluştuğu ve daha güvenli bir eğitimin sürdürülebilmesi için Güvenli Okul projesinin önemine değinildi. Konferansta söz alan CSG Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk ülkemizdeki okul güvenliği ile ilgili sorunlara değinerek bu sorunların çözülmesi ile ilgili projeler ürettiklerini ve bunları Güvenli okul Projesiyle bir arada topladıklarını ifade etti.

KENDİNİ ÖZGÜR HİSSETMEK

Güvenli okul denilince akıllara sadece fiziki şartlarda güvenlik gelmemesi gerektiğini belirten Öztürk psikolojik olarak güvenliğin sağlanmasının da önemine değindi.  Güvenli  Okul Standartlarının kapsamının genişliğine değinen Öztürk proje kapsamının bina, bahçe, okul çevresi, sağlık, servis,  yangın ve doğal afetlerde güvenlik olduğunu belirtti. Başlatılan Projenin amacının evinden çıkan öğrenci, öğretmen ya da okul çalışanlarının servise binmesinden itibaren fiziksel, psikolojik ve duygusal açıdan kendisini özgür ve güvende hissettirmek olduğunu belirtti. Konferansa katılan John Jay Üniversitesi Güvenlik, Yangın ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Profesör Charles P. Nemeth okul güvenliği ve riskleri ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.