Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediye Başkanı

Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediye Başkanı

Hasan Akgün, CHP’den Büyükçekmece Belediye Başkanı ve İBB Meclis Üyesi

HASAN AKGÜN KİMDİR?

1955 yılında Trabzon'da doğdu.

1974 yılında Üniversite eğitim ile birlikte Sefaköy Belediyesinde belediyecilik hayatına başladı. 1977- 1981 yılları arasında Sefaköy Belediyesinde Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

1981 yılında kuruculuğunda bulunduğu İstanbul Belediyesi Küçükçekmece Belediye Şube Müdürlüğünde görevine devam ederken 1984 yılında Bakırköy Belediyesinin kuruluşunda ve teşkilatlanmasında görev aldı.

1986 yılında Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak atandı. 1992 yılında, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde “Belediyeler ve Bütçe Analizi” tezi ile yüksek lisansını tamamladı.   1996 yılında, İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü'nde "Kentsel gelişim Sürecinde Büyükçekmece" konulu doktora tezini tamamlayarak "Doktor" unvanı aldı.

Halen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Türk Delegasyonu üyeliği, Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyeliği ve Türk Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

Yayınlanmış “Belediyeler ve Bütçelerinin Analizi, Kentsel Gelişim Süresince Büyükçekmece, Atatürk ve Cumhuriyet, Modernleşmeden Küreselleşmeye, Türkiye’de Yerel Yönetimler Tarihi ve Bugünü” adlı toplam 4 adet kitabı bulunmaktadır.

Dr. Hasan Akgün, 1994 yılında Büyükçekmece Belediye Başkanı seçildiğinde büyük bir “Şehircilik Hamlesi” başlattı. 2014 yerel seçimleri ile birlikte arka arkaya 5'inci kez seçimi kazanarak önümüzdeki 5 yıllık dönemde de, kültür ve sanat kenti olarak anılan Büyükçekmece'de geliştirdiği çağdaş şehircilik anlayışını sürdürmeyi hedefliyor.

HASAN AKGÜN PROJELERİ

Dr. Hasan AKGÜN evli ve 4 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir. Projeleri:"Hizmetin Temeli Sevgidir" sloganıyla yola çıkan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan AKGÜN, geçen 4 dönemde Büyükçekmece'nin alt ve üst yapı çalışmalarını büyük oranda tamamlamıştır.

Ulusal ve uluslararası alanda örnek teşkil eden onlarca projeye imza atmıştır. Büyükçekmece’nin tarihi sorunu olan ve 40 yıldır çözülemeyen alt yapı sorununu 20 ay gibi kısa bir sürede çözdü.

Türkiye’nin ilk ve tek TV kulesi ile en büyük kapalı fuar kongre merkezi olan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezini bölgeye kazandırdı. Bizzat uygulamaya koyduğu bir eğitim ve kültür projesi olan Halk Akademisi Projesi 2012 yılında Avrupa Birliği'nce "Örnek Proje" seçildi.

2012-2013-2014 yıllarında şehircilik hizmetleri, sosyal belediyecilik ile kültür ve sanat etkinliklerine yaptığı yatırımlar sonucu Büyükçekmece, üst üste 3 kez Avrupa Birliği "12 Yıldız Şehir" ödülüne layık görüldü.

2012 yılında "Benim Rengim Büyükçekmece" adlı sanatsal etkinlik projesi Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Çağdaş şehircilik anlayışının yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetleri ile de dikkat çeken Büyükçekmece Belediyesi, 15 yıldır kesintisiz sürdürdüğü Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ni CIOF tarafından layık görülen "Dünyanın En İyi Festivali" unvanı ile taçlanmıştır.

Eğitime büyük önem veren Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’de 25 okul, 1 öğretmen evi ve 12 okula çok amaçlı salonu yaptırarak eğitimin hizmetine sundu. Çeşitli mahalleler de 12 cami ile 1 cem evini yaptırarak ibadete açtı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.