Hatayspor 2-2 Beşiktaş

Hatayspor 2-2 Beşiktaş

Galibiyet serisi sona eren Beşiktaş, Hatay'dan 1 puanla dönerek liderliğini sürdürdü.

Süper Lig’in 18’inci haftasında lider Beşiktaş Hatayspor deplasmanında takıldı: 2-2… Son 5 haftadır kazanan ve müthiş bir galibiyet serisi yakalayan Beşiktaş zorlu Hatay deplasmanında 1 puana razı oldu. Müthiş başlayan maçta Beşiktaş henüz 6’ıncı dakikada Vincent Aboubakar’ın golüyle perdeyi açtı. Ceza sahası dışında ayağına gelen topu havalandıran ve dönerek çok sert bir vuruş yapan Aboubakar bu sezon 8’inci golünü atarak siyah beyazlıları öne geçirdi.

BOUPENDZA DURDURULAMIYOR

Sadece 8 dakika sonra Hatayspor son haftaların parlayan yıldızı Boupendza ile beraberliği yakaladı. Sağ taraftan ceza sahası içine çıkarılan topa yerden sert vuran Boupendza’nın şutu kaleci Ersin’in kolunun altından ağlarla buluştu ve maça denge geldi. 23’te sol kanattan gelişen Hatayspor atağında Selim’in pasında ceza alanında topla buluşan Boupendza bir kez daha ağları bularak Hatayspor’u 2-1 öne geçirdi.

LARİN YİNE ATTI, BERABERLİĞİ GETİRDİ

Son 13 günde 9’uncu golünü atan 24 yaşındaki Gabonlu Beşiktaş’ı da çaresiz bıraktı. Ancak Beşiktaş’ta da Larin kozu vardı. 4 gün önce 4 gol atan Cyle Larin 41’de kullanılan köşe vuruşunda arka direkte kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve durumu 2-2 yaptı.

İkinci 45 dakikada iki taraf da çok önemli fırsatları değerlendiremedi. Sergen Yalçın, oyuna Oğuzhan Özyakup ve N’Kodou hamlesi ile müdahale etti ancak hem Oğuzhan hem de N’Kodou etkili olamadı. Siyah beyazlılar son 20-25 dakikada Ghezzal’ın çabalarıyla çok baskı kurdu. Hatayspor kalecisi Akın, yaptığı çok net ve kritik kurtarışlarla Beşiktaş’a gol şansı tanımadı. İlk yarıda atılan golle tamamlanan mücadelede iki taraf da 1 puana razı oldu. Bu sonucun ardından Beşiktaş’ın galibiyet serisi Hatay’da bitti. 35 puana çıkan siyah beyazlılar liderliğini sürdürdü, Atakaş Hatayspor ise 28 puanla 6’ıncı sırada kaldı.

HATAYSPOR BEŞİKTAŞ MAÇININ ÖNEMLİ ANLARI VE GOLLERİ

  • 87′ Hatayspor atağında Aabid sağ kanattan ceza alanına girdi içeriye çevirdiği topu savunma uzaklaştırdı.
  • 72′ N’Koudou ceza alanı dışından sert ve düzgün vurdu, Akın yumruklarıyla topu uzaklaştırdı.
  • 68′ Aabit’in uzun pasında hareketlenen Boupendza ceza alanına girerken vurdu ancak top farklı şekilde auta gitti.
  • 61′ Ghezzal yine savunma arkasına bir top göndermek isterdi ancak Akın zamanında çıkarak tehlikeyi önledi.
  • 49′ Ev sahibi yine sol kanattan geldi. Ribeiro yerde kaldı. Kullanılan serbest vuruşta konuk ekip defansı topu uzaklaştırdı.
  • 45+1′ Necip’in hatasında topu kapan Selim, Boupendza’yı gördü orta sahadan aldığı topla ceza alanına girdi, vuruşunda top yandan auta gitti.
  • GOL! 41′ Beşiktaş’ta 4 gün önce 4 gol atan Larin Hatay’da da boş geçmedi. Kullanılan köşe vuruşunda arka direkte kafa vuruşunu yapan Larin durumu 2-2’ye getirdi.
  • 30′ Sol kanattan gelişen Hatayspor atağında Mesut’un ceza alanına ortasını Vida uzaklaştırıyor.
  • GOL! 23′ Sol kanattan gelişen Hatayspor atağında Selim’in pasında ceza alanında topla buluşan Boupendza, Vida ve Welinton’u geçip kaleye vuruyor ve topu ağlara gönderiyor. 2-1
  • GOL! Hatayspor 1 dakika sonra Boupendza ile beraberlik golünü buldu: 1-1. Ceza sahası içinde topu önünde bulan son haftaların parlayan yıldızı Boupendza’nın sert şutunda top Ersin’in kolunun altından kaçarak ağlara gitti.
  • GOL! Beşiktaş 6’ıncı dakikada Aboubakar’ın golüyle 1-0 öne geçti. Ceza sahası dışında dönerek çok sert bir vuruş yapan Aboubakar takımını 1-0 öne geçirdi.
  • Mücadele Hatayspor’un santra vuruşuyla başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.