'Hayalimizi gerçekleştirdik'

'Hayalimizi gerçekleştirdik'

Türkiye'de engellilerin ağız ve diş sağlığı konusunda hizmet alabilecekleri merkezlerin sayıca yetersiz oluşu engellilerin yaşadıkları önemli sorunların başında geliyor.

Bu sorunun farkında olan ve üniversite yıllarından itibaren bağlarını koparmayan 4 diş hekimi, Sancaktepe'de açtıkları ağız ve diş sağlığı merkeziyle hayallerindeki sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiler. Özel Marmaradent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni açan Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu 4 diş hekimi, Sancaktepe Belediyesi'yle birlikte yürüttükleri sosyal sorumluluk projesiyle ağız ve diş sağlığı konusunda ilçede yaşayan engellilere de ücretsiz muayene ve tedavi hizmeti veriyor. Mesleklerinde 25 yılı geride bırakan diş hekimi İhsan Gürsoy, Ortodonti Uzmanı Prof. Dr. Tülin Arun, karı koca diş hekimleri Aysun Kundak ve Abdullah Kundak üniversite yıllarında aldıkları kararı geçtiğimiz ağustos ayında hayata geçirdiler.

"ENGELLİLERE EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET VERİYORUZ"

Özel Marmaradent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Mesul Müdürü ve Diş Hekimi İhsan Gürsoy, arkadaşlarıyla birlikte ağız ve diş sağlığı hizmetlerine ulaşamayan engellilere de uygun koşullarda en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Sancaktepe'deki tüm engellilerin normal insanlar gibi her 6 ayda bir gelip merkezlerinde görevli diş hekimlerine kontrollerini ve gerekiyorsa tedavilerini yaptırmalarını belirten Gürsoy, "Engelli arkadaşlarımızdan Emrecan'ı size örnek verebilirim. Emrecan çeşitli yerlere gittikten sonra tesadüfen tedavi için bize başvurdu. Biz diğer arkadaşlarda olduğu gibi Emrecan'ı evine giderek gerekli ilk muayenelerini yaptık. Gerekli sevkleri aldıktan sonra merkezimizde ilgili tedaviyi rahatlıkla uyguladık. Bu hastalıklara sahip spastik arkadaşlar kendi dilleriyle mevcut sorunlarını aktaramıyorlar. Bir çok acıların sebebi ağızdan kaynaklanıyor. Özellikle ailelerin bunlara dikkat etmesi gerekiyor" dedi. Sancaktepe'de İstanbul'un diğer bölgelerine göre daha fazla engelli vatandaşın yaşadığına dikkat çeken Gürsoy, hedeflerinin Sancaktepe Belediyesi'yle yaptıkları işbirliğiyle ilçedeki tüm engellilerin ağız ve diş sağlığı taramalarını yapmak olduğunu kaydederek, "Çok yeni kurulmuş bir merkeziz. Kısa sürede yaklaşık 40 engelli arkadaşımızın tedavisini gerçekleştirdik. Aylık kapasitemizi biraz daha zorlayarak mümkün olabilecek en yüksek sayıya ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Diş Hekimi Aysun Kundak ise öğrencilik yıllarından itibaren arkadaşlarıyla birlikte ağız ve diş sağlığı merkezi açmak fikrini taşıdıklarını, engelli hastaların tedavilerinde yaşanan eksiklikleri ve yapılamayanları gerçekleştirmek istediklerini ifade etti. Kundak, açtıkları merkezde engellilerle birlikte tüm branşların mevcut olduğunu ve tüm tedavileri gerçekleştirebilecek donanıma sahip olduklarını belirtti. Çok yakın arkadaş grubu olarak böyle bir olaya imza attıklarını ve hayallerimizi gerçekleştirdiklerini kaydeden Aysun Kundak, "Diş hekimliğinde yeteri kadar başarılı olamayan özellikle engelli kişilerin tedavilerinin burada son teknolojik şartlar altında bilgi birikimi ve tecrübesi maksimum olan hekimler tarafından gerçekleştirildiğini ve hastalarımızın geri bildirim olarak güzel tepkiler almamızdan dolayı mutlu oluyoruz. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'e çok teşekkür ediyoruz bize vermiş oldukları destekten ve sağlamış oldukları katkılardan dolayı. Bu şekilde bir farkındalık yaratıp, ayrıca aile bireylerinin de bu konuda bilinçlenmesini sağlayarak ağız diş sağlığı konusunda eğitim vermeyi amaçladık" dedi. Ortodonti Uzmanı Prof. Dr Tülin Arun da engelli hastalara hizmet vermekten dolayı mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu dile getirdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.