Heybeliada'nın maçında hakemler sahaya çıkmadı

Heybeliada'nın maçında hakemler sahaya çıkmadı

İstanbul 1Amatör ligi 14.grubunda bugün oynanması gereken Çekmeköy Heybeliada maçı, hakemlerin sahaya çıkmaması sebebiyle oynanamadı.

Hakemlerin maçı protesto etmesinin sebebinin  önceki haftalarda Çekmeköy Spor kulübünün genç takımlar katagorisinde oynan maçta, Çekmeköysporlu futbolcuların hakeme saldırarak darp etmeleri olduğu belirtildi. Bu olayı protesto eden hakem camiasının Çekmeköy Spor kulübünün maçlarına çıkmayacakları iddia edildi.

Her iki takımının sporcularının sahada hazır olduğu maçta saha komseri  Yakup Şahin'in lisans ve esame listesi işlemlerini tamamladıktan sonra maçın hakemleri beklenmeye başlandı. Bu arada sporcular sahada ısınmaya devam etti. Maçın hakemleri gelmeyince, Çekmeköy Heybeliada maçı öncesi saat 11.00 da başlayan   K.CEVİZLİ G.GÜCÜ - 1905 MALTEPE GENÇLİK maçının hakemlerine maçı yönetmesi istendi ancak olumlu cevap alınamadı.

Bu arada Çekmeköy Heybeliada maçından sonra oynanacak U-17  BAŞIBÜYÜKSPOR - MARMARA KARAYOLLARI genç takımlarının maçını yönetecek hakemlere  de aynı teklif yapıldı ancak yine sonuç alınamadı.

Saha komseri Yakup Şahin'in telefon trafiği de olumlu sonuç vermeyince oyuncular soyunma odasına gitti ve maç ileri bir tarihe ertelendi.

SPORDA ŞİDDETİ KINIYORUZ

Spor hiç bir zaman kavga,hakaret veya başka amaçlara hizmet etmemelidir.

SPOR EVRENSELDİR...

Sporun  müziğin  ve sanatın diğer dalları olan sinema tiyatro  şiir edebiyat , vb.kim tarafından yazıldığına veya oynandığına bakılmaksızın okunduğu dinlendiği ve seyredildiği için evrevseldir. İnsanlarla olduğu kadar toplumlarla da iletişim kurmayı sağlayan önemli etkendir. Spor insanları şehirleri, ülkeleri bir birine yakınlaştırır, diğer sanat dallarında olduğu gibi. İnsanlar arasında kardeşliği, barışı, saygıyı ve hoşgörüyü geliştirir. Spor insanların bir yandan yarışarak kazanma hırslarını  tatmin etmelerini sağlarken, öte yandan kazananı, alkışlayarak, hoş görülü olmayı, paylaşmayı da öğretir. Spor hiç bir zaman kavga, hakaret veya başka amaçlara hizmet etmemelidir.

Spora  ve diğer sanat dallarına amacı dışı işlemler ekleyen tüm zihniyeti dışlıyor ve hakemlere veya spor adı altında yapılan her faaliyette böyle zihniyetleri  protesto ediyor ve  adagazetesi olarak kınıyoruz







kaynak : adagazetesi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.