Hsg Filmi Nasıl Çekilir? 

Hsg Filmi Nasıl Çekilir? 

Hsg Filmi Nasıl Çekilir? 

 

Hsg filmi için öncelikle hasta doğum pozisyonu alarak masaya uzanır ve rahim ağzına spekulum takılarak rahim içerisinin görünmesi sağlanır. Sonrasında mikropları öldürme özelliğine sahip olan bir solüsyon rahim ağzına sürülür. Bu işlemin ardından rahim ağzı kanalına ince bir kateter yerleştirilir ve içeriye sıvı verilir. Verilen ilacın rahim ve tüpler içinde ilerleyişi izlenerek uygun zamanda röntgen filmi çekilir.  

Hsg Filmi Kullanım Alanları

Hsg filmi kısırlık tedavisi görmesi gereken hastaları incelemek amacı ile kullanılan bir yöntemdir. Eski yöntemlerle yapılan hsg filmi çekimlerinde rahim ağzı tenakulum ismi verilen alet ile tutulup çekildiği için ağrıya yol açması sebebiyle hastalar bu işlemi yaptırmaktan çekinmekte ya da anestezi isterler.

Ancak yeni geliştirilen teknikler ile rahim filmi acısız ve ağrısız bir şekilde gerçekleştirililebiliyor. Burada kullanılan aparatların ve cihazların yeni teknoloji olması ile birlikte uygulamayı yapan ekibin deneyimi ve tecrübesi de büyük rol oynar. 

Açık Emar Önemi 

İnsan yaşamı ile ilgili her alanda olduğu gibi tıp alanında da teknolojiye bağlı gelişmeler büyük önem taşımakta hayati derecede önemi olan hastalıkların tanı ve tedavisi eskiye göre çok daha kısa bir süre içerisinde yapılarak hastaların normal yaşamlarına geri dönmesi sağlanabilmektedir.  Gelişen teknolojinin getirmiş olduğu yeniliklerden biri de açık emar sistemidir. 

Açık Emar Nedir? 

Açık emar görüntüleme sistemleri arasında yer almaktadır. Bu sistem radyo dalgalarından faydalanarak hastaların ağrı ve acı çekmeden rahatsızlıklarının teşhis edilmesini sağlar. Açık emar ile görüntüleme teknolojisi Bir adım ileriye taşınmıştır.

Farklı sebeplerden dolayı kapalı emara giremeyen hastalar için açık emar oldukça avantajlı bir çözüm olarak ortaya çıkmıştır. Hastanın yapısı gereği nefes darlığı kaygı nöbetleri stres gibi olumsuzluklardan uzak bir şekilde açık emar ile görüntü alınması mümkün kılınmaktadır. 

Açık Emar Fiyatları 

Emar yöntemlerinin tamamı hastalıklarının tanısında kolaylık sağlıyor olsa da astım kalp rahatsızlığı tansiyon gibi hastalığı bulunan kişiler için açık emar yöntemi tercih edilmektedir. Aşırı kilo nedeniyle emar çekiminde rahatsızlık duyan kişiler açık emar çekimini yönlendirilir. Açık emar çekimlerinde en merak edilen bir konuda fiyatlardır açık emar fiyatları hastaneden hastaneye farklılık göstereceği için bu konuda görüntülemenin yapılacak olduğu hastane ile iletişime geçmek en doğru yol olacaktır. 

Antikor Testi Nedir? 

Antikor testi ile vücudun belli bir moleküle karşı saptanabilir seviyede antikor üretip üretmediğini tespit edilir ve bu sebeple geçmişte belirli bir virüs ya da bakteri tarafından enfekte olup olmadığının belirlenmesi mümkün olur. Antikor testleri genel olarak Igm ya da IgG' nin varlığını tespit etmektedir.

Antikor Testi Kimlere Uygulanır? 

Antikor testi çeşitleri vücudunda virüs veya bakteri olduğundan şüphe duyuran kişilere uygulanıyor. Örnek olarak ıgG antikor testi bulaşıcı hastalığa yakalanmış olan kişilerde hastalığın teşhis edilmesi izlenmesi veya bağışıklık durumunun değerlendirilmesi amacı ile kullanılır. 

Antikor Testi Neden İstenir? 

Antikor testi belli bir enfeksiyonun seyrine izlemek amacı ile hekim tarafından istenir. Antikor testi istenmesinin bir diğer nedeni ise belli bir mikroorganizmaya karşı bağışıklık durumunun öğrenilmesidir. Antikor. testi otoimmun bozukluklardan kaynaklı olan problemleri tanı koymak amacı ile yapılabilir. 

Antikor testi bulaşıcı hastalığa maruz kalmış olan bireylerin hastalığının tanısı ve amacı ile yapılır. Ayrıca dolaşım ve lenfatik sistemdeki hastalıklarının tanı ve bağışıklık durumunun incelenmesi gereken kişiler için de uygulanır. Bununla birlikte çölyak hastalarının bağışıklık sisteminin takibi amacı ile de hekim tarafından antikor testi isteniyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.